Aktay: Türkiye büyük bir felaketten kurtulmuş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: "KPSS sınavları hak ve hukukun en fazla geçerli olması gerekeni, adaletin en fazla yeterli olması gereken bir alandır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2015 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aktay: Türkiye büyük bir felaketten kurtulmuş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "KPSS sınavları hak ve hukukun en fazla geçerli olması gerekeni, adaletin en fazla yeterli olması gereken bir alandır" dedi.

Siirt'te yarın yapılacak kitap fuarına katılmak üzere kente gelen Aktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, KPSS yolsuzlukları ve paralel yapıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle görevden alındığı öne sürülen binbaşıya değindi.

"Karşı karşıya olunan yapının sinsi bir biçimde ve sureti haktan görünerek, sürekli en kutsal değerlere hizmet gibi bir kavramı en kötü biçimde kullanan" bir yapı olduğunu söyleyen Aktay, 2010 yılındaki KPSS sınavındaki usulsüzlükleri ilk duyulduğunda böyle bir hadisenin o günki şartlarda, paralel yapıya isnat edilmiş olmasına karşı korkunç bir ürküntü duyduğunu söyledi.

Paralel yapının büyük bir zulmü, haksızlığı ve hırsızlığı yapacağına o zamanlar inanamadıklarını belirten Aktay, şöyle konuştu:

"KPSS sınavları gibi insanların umutlarının yoğunlaştığı bir alan, insanlar eğitim yoluyla istikballerini kazanma konusunda önlerindeki en önemli imkanlardan bir tanesi, eşit bir şekilde yarıştıkları ve eşit imkanlarda bir mücadeleye girdikleri bir alandır. KPSS sınavları hak ve hukukun en fazla geçerli olması gerekeni, adaletin en fazla yeterli olması gereken bir alandır."

-"Türkiye büyük bir felaketten kurtulmuş"

Paralel yapının hiçbir şey olmadığı halde 17 Aralık'ta "Türkiye'de yolsuzluk var" bahanesine sığınarak her türlü hukuksuzluk ve hırsızlığı yaptığını anlatan Aktay, şunları kaydetti:

"Allah bizi kurtarmış diyebilirim, verilmiş büyük sadakamız varmış. Şu anda Türkiye'nin dünyadaki mazlumlara yapmakta olduğu insani yardımlar bizim sadakamızdır. Bu sadakanın sayesinde Türkiye büyük bir felaketten kurtulmuş oluyor. Bu yapının siyasete ne kadar müdahil olduğunu görüyoruz. Bu yapıya karşı tepki göstermesi gerekenler, daha önce tepki gösteren siyasi partilerin bugün adeta ittifak kurma yarışlarına girmesi adeta manidar bir durumdur. Ya gönüllü olarak günün birinde benzer bir şekilde kazıklanmayı ya da onlar tarafından ihanete maruz kalmayı göze alıyorlar."

-"Sızmalara karşı her türlü tedbirlerin alınması gerekiyor"

Siirt İl Jandarma Komutanlığında görevli istihbarattan sorumlu Binbaşı E.M, hakkında seçilmiş Türk hükümete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aile fertlerine hakaret, "paralel devlet yapılanması ve terör örgütünü övmek" suçundan Jandarma Genel Komutanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin başlattığı soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılmasına da değinen Aktay, kırsaldaki sandık ve seçim güvenliğinden sorumlu jandarma komutanının böyle bir beyan, konumda ve tavır içinde olması geçmişe dönük seçimlerin sağlığı açısından ciddi soru işaretleri ortaya koyduğunu söyledi.

Aktay, şöyle devam etti:

"Siz bir hiyerarşik olarak tabi olduğunuz ve maaşını aldığınız devlette değil, maaşını almadığınız başka bir yapıya, sorumlu olmadığını başka bir yapıya sadakatini belirtiyorsunuz. İnsanın başka bir yapıya sadakati olabilir ama başka bir yapıya sadakati varsa aldığı maaşın hakkını vermediğini düşünerek istifa etmelidir."

Devlette hizmet veren insanlar o yapının misyonuna, tanımına uygun şekilde davranmak zorunda olduğunu belirten Aktan, şunları söyledi:

"Davranamıyorsa, adeta başka bir ülkeye tabi olan başka bir ülkeye hizmet veren, başka bir ülke adına adeta savaşan bir nefer gibi davranmış oluyor ki böyle unsurların Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bu şekilde bulunmalarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman belirli bir duyarlılık göstermiştir. Açığa alınması tabiki hayırlıdır ve soruşturmanın devam edilmesi gerekiyor. Bu tür sızmalara karşı her türlü tedbirlerin alınması gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber