Doların gözü IMF verisinde

Mayıs ayından bu yana euro karşısında yüzde 28 değer kazanan dolar, Uluslararası Para Fonu'nun açıklayacağı dünyadaki döviz rezervi raporunu bekliyor.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 30 Mart 2015 23:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Doların gözü IMF verisinde

Uluslararası Para Fonu 'nun (IMF) çeyrekler itibariyle yayımladığı ve dünyadaki toplam döviz rezervleri ile rezervlerin dağılımını gösteren COFER (Currency of Official Exchange Reserves) raporu salı sabahı açıklanacak.

Trader ve analistlerin çoğunluğu dünyadaki merkez bankalarında tutulan doların 2014'ün son çeyreğinde artacağını öngörüyor. Uzmanlar, bu durumun yükselişi durdurulamayan doları daha da güçlendireceğini tahmin ediyor.

12 trilyon dolar ile elleri güçlü

The Wall Street Journal'ın haberine göre, yatırımcılar tarafından hamleleri çok yakından izlenen dünya genelindeki merkez bankaları rezervlerindeki 12 trilyon dolar ile döviz piyasasının en önemli aktörleri durumunda.

Citigroup verilerine göre, dolar geride kalan sekiz aydaki tırmanışıyla major para birimleri karşısında son 40 yılın en hızlı yükselişine imza attı. Mayıs ayından bu yana dolar euro karşısında yüzde 28 oranında değer kazandı.

Amherst Pierpont'un Global Stratejisti Robert Sinche konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,"Artık euro rezerv para birimi doların bir alternatifi olarak görülmüyor." dedi.

IMF'in COFER raporunda rezervler açıklanan kurlara göre olanlar (allocated reserves) ve belirli bir döviz kuru olarak tutulmayan ya da açıklanmayan rezervler(Unallocated reserves) olarak tanımlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber