Siyasiler'den Savcı Kiraz için başsağlığı mesajları

TBMM Başkanı Çiçek: "Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siyasiler'den Savcı Kiraz için başsağlığı mesajları

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör eyleminin, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirtti.

Çiçek, İstanbul Adliyesi'ndeki terör eylemine ilişkin yayımladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da meydana gelen ve değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçu işleyenler asla insan olamaz. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri, her kim ve her ne olursa olsun lanetliyorum" ifadesini kullandı.

Akdoğan, Twitter'daki hesabında, Adliyedeki rehin alma eylemiyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri her kim ve her ne olursa olsun lanetliyorum. Şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun."

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunan sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, duygulu anlar yaşadı.

İstanbul Adliyesi'ndeki rehine operasyonunda ağır yaralı olarak kurtarılan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetmesinin ardından AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri şehit savcı için başsağlığı dileğinde bulunurken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, hükümet adına yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden savcıya rahmet, ailesine sabır diledi. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmanın ardından duygulu anlar yaşadı.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin, "Hain saldırıyı kınıyor, şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz millete başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Kaya, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ülkemizde barış, kardeşlik ve huzur ortamının güçlendiği bir dönemde, taşeron terör örgütü hain eylemleriyle kalleş yüzünü ve taşeron kimliğini bir kez daha göstermiştir. Bu hain saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha göstereceğiz. Birliğimiz sayesinde bütün engelleri aşacağız. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir."

Günay Kaya, "Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir" açıklamasında bulundu.

Kaya, "Hain saldırıyı kınıyor, şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz millete başsağlığı diliyorum" ifadesine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber