Paralel oyunu ameliyat bozdu

Balyoz sanığı Orgeneral Saygun'un ameliyat olmasını önleyip, ölüme terk ederek hükümeti zor durumda bırakmayı planlayan Paralel tezgahı, Prof. İhsan Bakır'ın ameliyat kararı bozdu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel oyunu ameliyat bozdu

Balyoz Planı davasının sanığı iken açık kalp ameliyatı olup hayata tutunan emekli Orgeneral Ergun Saygun üzerinden oynanan Paralel oyun tutmadı. Paralel Yapı'nın kalp ve akciğer yetmezliği ile şeker ve tansiyon hastalığı bulunmasına rağmen 67 yaşındaki Saygun'u cezaevinde tutmaya ve ameliyata girmesini önlemeye çalıştığı ortaya çıktı. Saygun'u ölüme terk ederek AK Parti hükümetini zor durumda bırakmak isteyen Paralel Yapı'nın kanlı oyununu Prof. Dr. İhsan Bakır'ın inisiyatif alıp ameliyat kararında ısrar etmesi bozdu. SABAH, Prof. Dr. Bakır'ın 7 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirdiği 8.5 saatlik başarılı operasyonun perde arkasına ulaştı. 18 yıl hapis cezası alan Orgeneral Saygun'un kızı Ece Saygun o günlerde, "Babamın bu şartlarda yaşaması mucize. Bir an önce ameliyat olması gerekiyor" diye isyan ediyordu. Ancak, dava heyeti ve Paralel savcıların baskısıyla Adli Tıp'tan bir türlü sevk raporu alınamıyordu. Fakat, kamuoyu baskısının artması ve Saygun'un da hastalığının ilerlemesi üzerine sevk kararı çıktı.

'HER İMKANI SEFERBER EDİN'

Emekli komutan adeta 'mecburen' Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi hastanede sürerken Saygun'un durumu daha da ağırlaştı. Daha önce ameliyat eden doktorlarıyla iletişime geçildi. Ancak kimse 'risk almak' istemiyordu. Org. Saygun'un yaşam fonksiyonlarında ise böbrek yetmezliğine bağlı ciddi sorunlar beliriyordu. Bu sırada Prof. Dr. İhsan Bakır tarihi kararı aldı. Operasyon için ameliyathaneyi hazırlattı. Son derece başarılı bir müdahale ile de Saygun hayata tutundu. Prof. Bakır daha sonra Erdoğan'ı arayıp durumu anlattı. Erdoğan da doktoru tebrik edip Saygun paşa için her türlü olanağın seferber edilmesini isteyerek telefonu kapattı. Orgeneral Saygun solunum cihazından çıkar çıkmaz ilk önce kendisini ziyaret eden ve sağlık durumunu yakından takip eden de yine Tayyip Erdoğan oldu. Ameliyattan sonra 25 gün hastanede kalan Orgeneral Saygun ise taburcu olurken doktoruna teşekkürünü, "Silah arkadaşlarımın, devre arkadaşlarımın hepsinin buraya koştuğunu duydum. Onun için onlara da teşekkür etmek istiyorum. En büyük teşekkürü İhsan hocamın yönetimindeki bu hastaneye yapmak gerek. Ben ne kadar riskli bir ameliyata girdiğimi biliyordum. Sanırım gerçek bir mucize yarattılar" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber