Davutoğlu şehit Savcı Kiraz'ın cenaze törenine katılacak

Başbakan Davutoğlu, Çağlayan Adliyesi'ndeki terör eyleminde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze namazına katılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu şehit Savcı Kiraz'ın cenaze törenine katılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'ndeki terör eyleminde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze namazına katılacak.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan duyuruya göre, Davutoğlu, şehit Savcı Kiraz'ın cenaze namazına katılmak üzere öğlen saatlerinde İstanbul'a gidecek.

Kılıçdaroğlu'ndan başsağlığı

Öte yandan, CHP'den yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz'ı telefonla aradığı belirtildi.

Alçakça saldırı nedeniyle üzüntülerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Kiraz'ın cenazesi İstanbul'da defnedilecek

Cumhuriyet Savcısı Kiraz için saat 11.00'de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tören düzenlenecek.

Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Savcı Kiraz'ın öz geçmişi

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet BaşsavcılığıMemur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. 9 ve 6 yaşında iki çocuk babası olan Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildi.

Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber