Şehit savcı Kiraz son yolculuğuna uğurlandı

Şehit düşen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz için adliyede tören düzenlendi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabahın erken saatlerine vatandaşların ve avukatların giriş çıkış yaptığı C blok saat 09.00'dan sonra herkese kapatıldı. Adliye personeli, avukat ve gazeteci de dahil olmak üzere hiç kimse C kapısından adliye binasına alınmıyor. Vatandaşlar ve avukatlar adliyeye B ve D bloktan polis ve özel güvenlik kontrolünde giriş çıkış yapıyor. Adliyeye giriş yapan herkes üst aramasından geçiriliyor. Aramaya itiraz eden avukatlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

Adliyenin önünde ve karşısındaki meydanda ise çok sayıda TOMA, zırhlı araç, belediye otobüsleri, bekletiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tören alanında dev Türk bayrağı asıldı.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, olayın yaşandığı savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasındaki çalışmalarını sürdürüyor. Saldırının gerçekleştiği 6'ıncı katın ana koridorunda avukatların ve vatandaşların giriş çıkışına müdahale edilmezken, sadece olayın meydana geldiği alana girilmesine izin verilmiyor. Adliyenin normal mesaisi ve duruşmalarına devam ediliyor.

SAVCI KİRAZ'IN CENAZESİ GASİLHANEDEN ALINDI

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'nden alındı. Kiraz'ın cenazesini taşıyan araç, motosikletli polislerin eskortluğunda görev yaptığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Burada sözlerin çok zor olduğu bir anda bu menfur olayı, haince saldırıyı yapanları ve bu konuda tüm kamuoyunun vahşetin nereye vardığını görerek yeniden bir silkinip kendine gelmesini diliyorum. Kıymetli arkadaşımızı mesaisi başında akla gelmez bir menfur saldırıya uğradı ve şehit oldu. Ruhu şad olsun. Ama arkasında binlerce Mehmet Selim olduğunu unutmasın. Biz onun adalet yolundaki mücadelesini en yüksek seviyede yürüteceğiz" diye konuştu.

Adalet Bakanı Kenan İpek, ise saldırıyı lanetleyerek,

"Bu saldırıyı sadece meslektaşımıza değil, tüm Türk adalet sistemine yönelmiş bir saldırı olarak görüyoruz Milletimize çevrilmiş silah olarak görüyoruz. Dün öğle saatlerinde sayın savcımız odasına teröristlerce rehin alınmış, tüm çabalara rağmen bırakmaya yanaşmamıştır. Akşam saatlerinde odadan duyulan silah sesleri üzerine polisimiz operasyonu başlatmıştır. Elinde sadece kalemi ve yüreğinde adalet duygusu olan savcımız yaralı hastaneye kaldırılmış, doktorlarımızı tüm çabalarına rağmen vefat etmiştir" şeklinde konuştu.

"DEVAM EDEN SORUŞTURMANIN GEREKÇE GÖSTERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Zaman zaman konuşmakta zorlanan Bakan İpek, "Devam eden bir soruşturmanın gerekçe gösterilmesi asla kabul edilemez. Öldürme, zarar verme, yıkma gibi yollar hangi amaç için olursa olsun yanlıştır, alçakçadır. Teröre hiçbir talep gerekçe olamaz. Adalet ile ilgili talepleri dillendirmenin yolu bellidir. Bunun dışındaki yolar hukuk dışıdır. Terörün ahlakı olmaz. Terör mazlum insanlara yönelmiş bir insanlık suçudur. Bunun son örneği dünkü saldırıdır. Psikolojik sorunlar içinde yaşadıkları toplumla bir bağı olmayan bu marjinal sapkınlar, tedaviye muhtaç kesimlerdir. Bu sapkınlar, aziz milletimizle bir bağ kurmayı beceremedikleri için şiddet ve terör yolunu seçmektedir" dedi.

"MİLLETİN GÜVENLİĞİNE BİR SALDIRI VARDIR"

Terör örgütlerinin küresel hainler tarafından beslendiğini söyleyen Bakan İpek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Ülkemizin huzuruna, milletin güvenliğine bir saldırı vardır. Bu durumda herkes haddini bilecek. 5 bin yıllık devlet geleneği olan Türk milleti 3-5 aşağılık saldırıya göz yumacak değildir. Devletimiz bu alçak tetikçilerin arkasında asıl hainleri bulacak güç ve imkana sahiptir. Bu tetikçilerin ölmüş olması karanlık güçleri rahatlatmasın. Milletimizin göz bebeği yargıya yönelen saldırıdan kim ne amaç taşıyorsa bunu elde edemeyecektir. Kendi kirli hesapları ile yeni fırsatlar kollayacaklar ama bu millet tarih boyunca olduğu gibi bu karanlık alçaklarla mücadeleyi sürdürecektir. Kendi meşrepleri, dar inanç ve kör bakışları ile siyasal rant elde etme heveslisi olanları da milletin vicdanına havale ediyorum"

"TERÖRE KAŞI TEK VÜCUT OLMANIN ZAMANIDIR"

Sağduyu çağrısında bulunan Bakan İpek, "Yargısal süreç gerektirecek beyanlar ve söylemlerle ilgili gereği yapılacaktır. Ancak belli pozisyonda rolleri olanlara da seslenerek onları sağduyulu tavırlara davet ediyorum. Özellikle sosyal medya ve televizyonlarda yapılan yorumlarda özenli olunması önem arz etmektedir. Teröre kaşı tek vücut olmanın zamanıdır. Sağduyulu ve sorumlu davranmanın zamanıdır. Terörün dini milleti mezhebi olmaz. Terör yıkar, yakar ve öldürür. Dünyanın her tarafında terörün karakteri budur. Terör her zaman masumlara yöneldiği içini kalleşliktir. Devlet olarak ne zaman büyük hedefler belirlesek, terör ile içimize kapandık. Türkiye artık içine kapanacak bir ülke değildi. Canlarımız yanacak ama bu millet var olacak, bu albayrak ebediyen göklerde dalgalanacaktır.

Yıllarca vatana evlatları şehit oldular. Tarih boyunca bu millete musallat olan ne kadar hain varsa hepsinin defteri dürülmüş, hadleri bildirilmiştir. Bu alçak saldırılar üzerine hesap yapanlar da hesap verecek. Bunu net ve açık ifade ediyorum. Devletin birliğin bozmak isteyen bu alçaklar da olabilir başkaları da. Bu alçakların adalet yönünde en ağır cezayı alacağının unutulmasın. Hangi deliğe, hangi ine, hangi mağaraya çöreklenirseniz çöreklenin, büyük Türk milletinin önünde hesap vereceksiniz. Destekçileri ve azmettirenler adalet önünde hesap vereceksiniz. Mehmet Selim Kiraz kardeşimizin ismi şimdiden yargımız için sembol isimlerden olmuştur" dedi.

http://s2.trthaber.com/resimler/418000/419373.jpg

ŞEHİT SAVCI KİRAZ'IN CENAZESİ EYÜP SULTAN CAMİSİ'NE GETİRİLDİ

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'ne getirildi.

Cenazenin polis korteji eşliğinde camiye getirilişi sırasında polis araçları siren çaldı. Şehit savcı Kiraz'ın hakim, savcı ve avukat arkadaşları da cenazeye katılmak üzere camiye geldi. Bazı hakim ve savcıların üzerinde cübbelerinin olduğu görüldü.

Şehit Savcı Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz ve babası Muhammet Hakkı Kiraz, avluda taziyeleri kabul etti. Kiraz'ın yakınlarının çok üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Kiraz'ın cenazesinin başında Kur'an-ı Kerim okundu.

Tüm girişlerinde güvenlik kordonu oluşturulan camiye gelen vatandaşlar ile basın mensupları, kontrolden geçirilerek avluya alındı.

Polislerin, caminin minarelerinden alanı gözlediği görüldü.

Alanda çok sayıda polis görev yaparken, sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

HAKİM VE SAVCILAR CÜBBELERİYLE GELDİ

12.30: Cenazenin polis korteji eşliğinde camiye getirilişi sırasında polis araçları siren çaldı. Şehit savcı Kiraz'ın hakim, savcı ve avukat arkadaşları da cenazeye katılmak üzere camiye geldi. Bazı hakim ve savcıların üzerinde cübbelerinin olduğu görüldü.

AİLE TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Şehit Savcı Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz ve babası Muhammet Hakkı Kiraz, avluda taziyeleri kabul etti. Kiraz'ın yakınlarının çok üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Eyüp Sultan Camii'nde kıldığı öğle namazı sonrası cenaze namazının kılınacağı alana gelerek şehit babası Hakkı Kiraz'a taziyelerini iletti. Davutoğlu, şehit babasının yanında saf aldı. Davutoğlu'nun yanında ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vardı.

Şehit savcı Kiraz için Hacı Bayram Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul Adliyesi'nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Hacı Bayram Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hacı Bayram Camisi İmam Hatibi Yunus Koçan, öğle namazının ardından cemaate Kiraz için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Namaza, çok sayıda vatandaş katıldı.

Duanın ardından Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Efkan Ala, Mustafa Destici ve diğer yetkililer de Kiraz'ın tabutuna omuz verdi.

Tabut taşındığı sırada vatandaşlar sık sık tekbir getirirken, bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TSK çelenk gönderdi.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Eyüp Mezarlığı'na götürüldü.

Bu arada Başbakanlık yetkilileri, "terör örgütünün hedeflerine hizmet etme ve bu örgütün propagandasına yardımcı olma, terör örgütüne karşı net tavır koymayan televizyon ve gazetelere vatandaşın tepki göstermesini önlemek" amacıyla bazı basın kuruluşlarının cenaze törenini takip etmesine izin verilmediğini belirtti.

Şehit Savcı Kiraz'ın cenazesi toprağa verildi

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan 46 yaşındaki Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit Savcı Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı'na getirildi.

Cenaze aracından omuzlara alınan Kiraz'ın cenazesi, tekbirler eşliğinde mezarlığın içerisine taşındı. Şehit Kiraz'ın babası Muhammet Hakkı Kiraz ve yakınları, tabutun üzerindeki Türk Bayrağı'nı çıkardı ve katladı.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verildi.

Mezarlığa şehidin babası Muhammet Hakkı Kiraz, oğlu Muhammed Hakkı Kiraz'ın da aralarında bulunduğu ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da geldi.

- Savcı Kiraz'ın öz geçmişi

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. Muhammet Hakkı ve Pelin isimi iki çocuğu bulunan Kiraz'ın, eşi Yasemin Kiraz da İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yapıyor.

Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına da bakıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber