Baba Kiraz: Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum

Baba Muhammet Hakkı Kiraz: - "Oğlum bunu hak etmemişti ama kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir. Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baba Kiraz: Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için görev yaptığı adliyede cenaze töreni düzenlendi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılan resmi törende, Kiraz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, polisler eşliğinde ön taraftaki alana getirildi.

Törende, Kiraz'ın babası Muhammet Hakkı Kiraz, taziyeleri kabul etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende, Kiraz'ın öz geçmişi okundu.

Konuşmalardan sonra, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran tarafından dua okundu ve helallik istendi. Bu sırada, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Kiraz'ın naaşı, polisler tarafından omuzlara alınarak, dışarıya taşındı. Bando eşliğinde cenaze aracına konulan Kiraz'ın naaşı, Eyüp Sultan Camisi'ne götürüldü.

Törene, Kiraz'ın babası Muhammet Hakkı Kiraz'ın yanı sıra aynı adliyede hakim olarak görev yapan eşi Yasemin Kiraz ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Hakim, savcı ve avukatların cübbeleriyle yer aldığı tören, adliye personeli ve vatandaşlar tarafından binanın iç kısmındaki balkonlardan ve boşluklardan izlendi.

Törene katılan bazı hakim ve savcılar ile personelin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

- "Kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir"

Törende savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Muhammet Hakkı Kiraz, basın mensuplarının soruları üzerine, şunları söyledi:

"Vallahi ben sakindim. 'Allah'tan geldi' dedim. 'Takdiri ilahidir, kaderimizde bu vardı' dedim. Oğlum bunu hak etmemişti ama kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir. Biz inanan insanlarız. Hamdolsun gayrimeşru bir yolda değil, namusuyla alnının akıyla, şerefiyle, haysiyetiyle, onuruyla, görevinin başında takdiri ilahi oldu. Ben memnunum, şükrediyorum. Yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum."

Baba Kiraz, "Siz dün oğlunuzla görüşebildiniz mi?" sorusuna "Görüşemedim" yanıtını verdi.

- Törenden notlar

Binanın iç tarafına karşılıklı 2 Türk bayrağı asılırken, atriumdaki ekrana "Milletimizin başı sağolsun" yazısıyla Kiraz'ın fotoğrafı yansıtıldı.

Binaya, "Şehidimizi asla unutmayacağız. Allah rahmet eylesin. Ruhun şad olsun. İstanbul Adliyesi" yazılı pankart asıldı.

Törene, Yargıtay Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok çelenk gönderdi. Çelenklerin binaya alınırken kontrol edildiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber