Çağlayan Adliyesi'ne savcının adı verilecek

Başbakan Davutoğlu Çağlayan Adliyesi'nin adının M. Selim Kiraz'ın adını alacağını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çağlayan Adliyesi'ne savcının adı verilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında şehit edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına ve bütün milletimizin bir vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir" dedi.

Başbakan özetle şöyle konuştu:

''Aynen Özgecan'ın babası gibi Hakkı bey de öyle mesajlar verdi ki bu asil aileye her bir ferdine teşekkürler ediyorum. Milletimizin vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı Mehmet Selim Kiraz Adliyesi ve Adalet Sarayı adı verilecektir.

Medyanın bir kesimi, daha ailenin acısı dururken o resimleri yayınlama ahlaksızlığını göstermiştir. Siyasileri bir muhasebe yapmaya davet ediyorum. (Bahçeli, Kılıçdaroğlu) Burada yoktular. Milletin acısında yana yana duramayanlar milletin geleceğinde rol alamazlar.

Bu rehin alma esnasında, bu terör saldırısı esnasında bu teröristler, yurt dışı bazı görüşmeler yaptılar. Yurt dışından bazı odaklarla temas halindeydiler. Bütün bunları takip ediyoruz dün geceden itibaren. Bu olayla ilgili kim olursa olsun, nerede olursa olsun, hangi ine girmiş olursa olsun, onlara karşı her türlü tedbiri ve operasyonu yapma talimatı verdik. Hiç kimse, yapılan böyle alçakça bir saldırının karşılıksız kalacağını düşünmesin. Biz bu oyuna ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi dahi yüzünü örterek molotofkokteyline yönelirse şimdiden uyarıyorum müsamaha gösterilmeyecektir. Özgürlükler korunacak. Bu saldırının tuzak olduğunu halkımız fark etti.

''GAZETECİLERE AKREDİTASYON TALİMATINI BEN VERDİM''

Gazetecilere akreditasyon talimatını ben verdim. Bir daha olsa bir daha veririm. Basın özgürlüğü kadar önemli olan insanların matemine saygıdır. Bundan sonra herkes dikkat edecek. O basın organlarının bu cenazeye katılma hakkı yoktur. Bazı basın organlarında insani duyarlılık bile göremedim. Şu anda bunu yapmam teröristlere yarar diye düşünmeleri lazım. Yayın yasağı kalkınca direkt yasak kalkar mı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber