2010 KPSS'de kopya çekip MEB'e yerleşenler işten atılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2010 KPSS'de kopya çekip kuruma yerleşenlerin bilgilerinin bakanlığa geldiğini, gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş : 01 Nisan 2015 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2010 KPSS'de kopya çekip MEB'e yerleşenler işten atılacak mı?

Bakan Nabi Avcı, Kanal 24'te Yaşar Taşkın Koç'un moderatörlüğünü yaptığı Kulis programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

KPSS soruşturması

"Onların hangilerinin, hangi kamu kurumlarına yerleştirildiklerinin dökümü de peyderpey ortaya çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları içerisinde olanlarla ilgili bilgiler de Bakanlığımıza geldi, onlarla ilgili işlemleri de biz yapıyoruz."

Sistemde profesyonel tezgah işareti

"Orada çok ciddi bir örgütsel tezgah var, yani göründüğü kadarıyla. Bas bayağı profesyonel tezgah kurulmuş, ama işte şimdi adalete intikal etmiş vaziyette.

Paralel medyanın yaptığı yayınlar, sistematik bir algı operasyonu

"Çok sistematik bir kampanya yürütüldüğü konusunda hiçbir endişem, şüphem yok. Çünkü işte alt alta dizdiğiniz zaman haberleri ve bunların hangilerinin gerçek, hangilerinin düzmece olduğunu araştırdığınız zaman görüyorsunuz. İkincisi, haber kaynaklarına baktığımız zamanda hep aynı kaynaktan, aynı medya grubundan neşet eden ve aynı üslupla sürdürülen bir kampanya var. Şimdi biz de kendimize dönüp baktığımızda hiç mi hatamız yok? Bu kadar büyük camiada tabii ki olur. Ama özellikle belli bir medya grubunun yaptığı yayınlara baktığımız zaman bunların çok sistematik bir algı operasyonu olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Zamanlamaları itibarıyla görüyoruz, içerikleri itibarıyla görüyoruz. Şimdi düşünün Ağrı'nın bir köyünde, bir okulda öğrenciler ellerinde tezeklerle okula gidiyorlar. Manşet, Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışındaki okulları düşüneceğine Ağrı'daki tezekli eğitime son versin. Araştırdık orada bu yapıyla alakalı bir öğretmen ve bir muhtar, o yapının haber ajansını çağırıyorlar, çocukların ellerine tezekleri veriyorlar, fotoğraflarını çekiyorlar ve servis ediyorlar. Okulda 15 ton kömür var, 2,5 tona yakın odun var ama mizansen, çünkü tezekli eğitim çok akılda kalabilecek bir şey."

"Paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez."

"Gümüşhane'nin bir köyündeki bir ilkokulun sınıfının camı kırılmış neticede oradaki muhtarın bile hal edebileceği bir sorun, ama eğitim çöktü, okullar çocuklar rüzgarda, karda kışta kırık pencereli sınıflarda eğitim görüyor. Dolayısıyla, bunları bir araya topladığınız zaman şunu görüyorsunuz: Paranoyak olabilir insan zaman zaman o tür şeylere kapılabilir ama meşhur sözdür biliyorsunuz paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez. Dolayısıyla, bizim böyle şeylerden şüpheleniyor olmamız çok sağlıklı bir işaret. Ama biz de günlük her gün, onlar belki yeterince yer almıyor olabilir ama, her gün her yalan haberin cevabını veriyoruz. Büyük, küçük demeden her haberi tahkik ediyoruz, doğruysa hakikaten bir haber, bizim için de uyarıcı oluyor ve gerekeni de yapıyoruz. Ama onun dışında düzmece, belli bir algı oluşturmaya yönelik, Milli Eğitim ile ilgili ve oradan yola çıkarak AK Parti'ye veya Hükümet'e yönelik bu tür kampanyaların da farkında olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber