'İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek'

Danıştay Başkanı Güngör: - "İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek bu saldırının, münferit bir olay olmadığı; demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını hedef aldığı aşikardır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek'

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek bu saldırının, münferit bir olay olmadığı; demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını hedef aldığı aşikardır" değerlendirmesinde bulundu.

Güngör, Danıştay'ın internet sitesinden yayımlanan açıklamasında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a görevi başında yapılan menfur saldırının tüm yargı camiasını derinden etkilediğini bildirdi.

Yargıya karşı yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını, şehid Savcı Kiraz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ile millete sabır ve metanet dilediklerini belirten Güngör, şunları kaydetti:

"İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek bu saldırının, münferit bir olay olmadığı; demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını hedef aldığı aşikardır.

Terör vasıtasıyla ulaşılmak istenilen sonuçları, hukuk devleti sınırları dahilinde boşa çıkaracak tecrübe ve kudrete sahip olan Türkiye Cumhuriyeti, bu alçakça eylemlere hiçbir zaman boyun eğmediği gibi, bundan sonra da eğmeyecek; Türk yargısı cesur ve daha da kararlı şekilde adalet dağıtmaya; aziz milletimize hizmet etmeye devam edecektir.

Adaletin tecellisi yolunda hizmet ederken, şehadet makamına erişen meslektaşımızın yüce emanetinin, gelecek nesillere taşınacağından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber