CHP'de liste dışı 'gözde'ler yönetime atanacak

Ön seçimlerde vekil sıralamasına giremeyen, ancak performanslarıyla göz dolduran isimler ilk kongrede parti yönetimine alınacak. Meclise giremeyenlere de aynı yöntem uygulanacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2015 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de liste dışı 'gözde'ler yönetime atanacak

MERİÇ TAFOLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 29 Mart günü yapılan ön seçimlerde beklenen sırada kendine yer bulamayan, ancak performanslarından memnun olduğu isimleri, Eylül 2015'te yapılması öngörülen kurultayda Parti Meclisi'ne (PM) taşıyarak parti yönetimine almayı planladığı öğrenildi. Kontenjan uygulaması nedeniyle ön seçim performanslarının ardından milletvekili seçilme olasılığı düşen Melda Onur ve Kadir Gökmen Öğüt'ün PM'ye alınması bekleniyor.

Alınan bilgilere göre 29 Mart ön seçiminde milletvekili listesine giren ancak seçilebilecek sıralarda bulunmayan milletvekili adayları, seçim sürecindeki performansları da dikkate alınarak parti yönetimine taşınacak. Kılıçdaroğlu'nun bu yönde bir eğilimi olduğu öğrenildi. CHP'de olağan kurultayın Eylül 2015'te yapılması öngörülüyor. Milletvekili seçimlerinden yaklaşık 3 ay sonrasına gelen olağan kurultayda PM'nin büyük oranda yenileneceği ifade ediliyor. Bu doğrultuda, ön seçime giren ancak başarılı olamayan isimlerin, parti yönetimine getirilmesi bekleniyor.

Seçilemeyen yönetime

Bu rotasyon uygulaması kapsamında milletvekili seçilen PM üyelerinin bir bölümü de eylül ayında belirlenecek parti yönetiminde Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesine girmeyecek. Kulislerde aldıkları sıra itibariyle vekil seçilme olasılıkları düşük bir ihtimal olarak değerlendirilen İstanbul milletvekilleri Melda Onur ve Kadir Gökmen Öğüt'ün 7 Haziran'da TBMM'ye girememeleri durumunda parti yönetimine alınacakları konuşuluyor.

Alınan bilgilere göre kontenjan uygulamasından yararlanamayan bazı isimler de bu yöntemle eylül ayında parti yönetiminde kendilerine yer bulabilecek.

Genç, kadın ve yeniler

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun pazartesi günü toplayacağı PM'de oylanacak kontenjan uygulaması kapsamında, ağırlıklı olarak genç ve yeni isimlere yer vermeyi planladığı belirtiliyor. Kulislerde, ön seçimden çıkan genç ve kadın sayısını önemseyen, ancak yeterli bulmayan Kılıçdaroğlu'nun genç ve kadın ağırlıklı bir kontenjan sıralamasıyla parti yönetimini şaşırtma olasılığı konuşuluyor.

Sakarya aday adayları Kılıçdaroğlu ile görüştü

CHP'nin Sakarya milletvekili aday adayları tam kadro halinde; önceki gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'deki makamında bir araya geldi. Görüşmeye Sakarya milletvekili ve aday adayı Engin Özkoç'un yanı sıra aday adayları Ayşe Kılıç, Ayhan Bal, Elif Asiye Başer, Enis Ceylan,

Erdoğan Isır ve Hüseyin Avni Şahin katıldı. Adaylardan seçim çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, görüşmede "Sakarya'dan bu seçimde birden fazla milletvekili istiyorum" dedi. Sakarya adayları, 6 Nisan'da yapılacak Parti Meclisi toplantısında şekillenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber