Memur Yerleştirmesi İçin Resmi Yazı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tüm kamu kurumlarına yazdığı yazıda, KPSS kapsamında memur kadroları ile sözleşmeli pozisyonlarına atama yapmak isteyenlerin, taleplerini 28 Ağustos 2006 tarihine kadar bildirmelerini istedi. Bu yazı, KPSS yerleştirmelerine ilişkin sürecin başladığını göstermektedir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yazısı, tüm belediyeler, üniversitelereve Bakanlıklara gönderildi.

Bu yazıya göre belediye olsun, il özel idaresi olsun, üniversite olsun, Bakanlık olsun, Genel müdürlük olsun tüm kamu kurumlarının taleplerini 28 Ağustos'a kadar bildirmeleri gerekmektedir. Bu gönderimden iki kurum istisnadır. Birisi Adalet Bakanlığı, diğeri ise Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı kurumlardır. Her iki kurum da, alacağı memurları, KPSS'ye girenler arasından, (ÖSYM'nin merkezi yerleştirmesi dışında) yazılı ve sözlü sınavla almaktadır.

Kamu kurumlarının bildirimleri, daha sonra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e bağlı Devlet Personel Başkanlığı tarafından merkezi bir denetlemeye tabi tutulacak, hukuki olmayan nitelik talepleri çıkarılarak ve standardize edilmiş bir kılavuz hazırlanacaktır.

Bildirimde bulunma işlemi, 28 Ağustos'ta sona erecek olmasına rağmen, gelen taleplerin tek tek yeniden ele alınacağı düşünüldüğünde, merkezi memur yerleştirmesi ilanının Ekim ayının ortasını veya sonunu bulabileceğini bekliyoruz.

Tüm KPSS sınavına girmiş adaylara duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber