Hedef, 5 milyonun üzerinde öğrencinin koşması

Atletizmde çocuklara yönelik düzenlenen "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı" yarışmasında, 16 bin 741 okuldan 5 milyonun üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2015 14:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Hedef, 5 milyonun üzerinde öğrencinin koşması

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün inisiyatifi, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun desteği ve ORG Sports organizasyonuyla atletizmde çocuklara yönelik düzenlenen spor etkinliği "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı" yarışmasında, 16 bin 741 okuldan 5 milyonun üzerinde öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.

Nişantaşı'ndaki St. Regis İstanbul Hotel'de düzenlenen yarışmanın tanıtım toplantısına, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, PepsiCo Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir ile bu proje özelinde marka elçisi olan Berna Laçin katıldı.

Toplantıda konuşan Koç, yarışmanın Türkiye'de yapılan en büyük organizasyon olduğunu kaydederek, "Yarışmaya 5 milyonun üzerinde öğrencinin katılması hedefleniyor. İstanbul'daki hedef sayımız ise bir milyon" dedi.

Yarışma sayesinde öğrencilerin sportif başarıyı yakalamanın ötesinde olimpik bir ruha kavuştuğunu vurgulayan Koç, engelli bireylerin yarışması için de bir proje üretme konusunda çalışmalara başladıklarını söyledi.

Alpagut Çilingir ise yarışmanın tüm aşamalarında 16 bin 741 okuldan 5 milyonun üzerinde öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yarışmaya destek veren Berna Laçin de günümüz yaşam şartları nedeniyle sadece çocukların değil, herkesin daha az hareket ettiğini, bu hareketsizlik çemberini kırmanın tek yolunun da sporu günlük yaşamın bir parçası yapmaktan geçtiğini kaydetti.

- Türkiye finali, 11 Haziran'da İstanbul'da

Yarışma için 4 Mayıs Pazartesi günü Edirne'yle başlayacak il finalleri Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Samsun, Gaziantep, Erzurum ve Kocaeli ile devam edecek. İstanbul özelinde ise 39 ilçede çocuklar, finale katılabilmek için ter dökecek. İl finallerinde dereceye girecek sporcular, 11 Haziran Perşembe günü İstanbul'da gerçekleştirilecek finalde, kendi yaş kategorilerinde "Türkiye'nin En Hızlısı" unvanını almak için yarışacak.

Yarışmada ilk üçe giren sporculara, yarışmaya katıldıkları yıldan sonraki eğitim öğretim süresi dahilinde spor yaşantılarına devam etmeleri şartıyla aylık burs verilecek. Kendi yaş kategorilerinde birinci olacak sporcular da İsveç'teki Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nı seyretmeye hak kazanacak. Ayrıca, bölge finalleri ile Türkiye finalinde dereceye giren sporculara, çeşitli hediyeler verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber