Hafta sonu havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Nisan 2015 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Sivas ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney ve doğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin başladığı, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, İç Ege, Göller Yöresi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde hafif, yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir. Başta meyve ve sebze üreticilerimiz, seracılarımız olmak üzere zirai faaliyette bulunan çiftçilerimizin tahmin edilen zirai don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber