SSK'lılar için adeta bir çile halini alan ilaç sorunu gece mesaisi ile çözüme kavuşturulmaya çalışılacak.

Haber Giriş : 22 Şubat 2004 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lılar için adeta bir çile halini alan ilaç sorunu gece mesaisi ile çözüme kavuşturulmaya çalışılacak.

SSK hastanelerindeki eczane kuyruklarını azaltmak için çeşitli alternatifler üzerinde duran SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü, soruna mesai uygulaması ile çözüm bulma kararı aldı. Buna göre hastanelerdeki eczaneler geceleri de açık tutulacak. İlk olarak başkentte hayata geçirilecek uygulama ay sonuna kadar İstanbul ve İzmir'de de başlatılacak. 23 Şubat 2004'ten itibaren Ankara SSK Ulus Hastanesi ve Etlik Polikliniği eczaneleri 24 saat hizmet vermeye başlayacak. Uygulama en çok, kuyrukta beklediği halde bankoların saat 5'te kapatılması nedeniyle ilacını alamayan vatandaşları sevindirecek. Ayrıca çalışan vatandaşlar da mesai bitiminin ardından SSK eczanesine giderek zaman kısıtlaması olmaksızın ilaçlarını alabilecek.

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Servet Rüştü Karahan, kamuya ait sağlık tesislerinin ortak kullanımına geçilmesiyle birlikte kurum hastanelerine gelen reçete sayısında büyük bir artış yaşandığını söyledi. İlaç kuyruklarını azaltmak için çeşitli yollar aradıklarını bildiren Karahan, bir yandan serbest eczanelerle anlaşmaya çalıştıklarını, bir yandan da illerdeki belirli SSK eczanelerini 24 saat açık tutacaklarını ifade etti. Uygulamayı ilk olarak Ankara'da Etlik ve Ulus hastanelerinde 23 Şubat'tan itibaren hayata geçireceklerini dile getiren Karahan, ay sonuna kadar İstanbul ve İzmir'de de belirlenen SSK hastanelerinden geceleri ilaç alınabileceğini kaydetti.

SSK hastanelerinde memnuniyeti artırmak için çalıştıklarına değinen Karahan, ?24 saat açık eczane uygulamamız bir taraftan gündüzleri ilaç kuyruklarındaki yığılmaları önlerken, bir taraftan da vardiya sistemiyle gece muayene olanların da hemen ilacını alabilmelerini sağlayacak.? dedi. Karahan, 24 saat açık tutulacak eczanelerde her gün 2'şer eczacının zorunlu nöbet tutacağını, karşılığında da nöbet başına yaklaşık 60 milyon lira alacaklarını belirtti. SSK Ulus Hastanesi Başhekimi Uğur Yıldız ise uygulamayla ilgili gerekli hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayarak, vatandaşların istedikleri saatte ilaçlarını alabileceklerini söyledi. Hastanelerine Ankara'nın her yerinden kolaylıkla ulaşılabildiğini anlatan Yıldız, yeni sistemin çok faydalı olacağını sözlerine ekledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber