Sağlık personelinin alt bölge tayininde önemli değişiklik

Sağlık personeli alt bölge tayini isterken 2 yıl bekleyecek. Dönem tayinleri ocak ve Temmuz olmak üzere 2'ye düştü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2015 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık personelinin alt bölge tayininde önemli değişiklik

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeli kapsayan yönetmelik, 4 Nisan 2015 tarihi itibariyle değişti. Yapılan değişiklikte önemli 3 detaya aşağıda yer verilmiştir.

HİZMET PUANI HESAPLAMASINDA, AYRIM (VARSA) KALDIRILDI

Daha önceki düzenlemede, sağlık personeline hizmet puanı verilirken bazı görevler sayma yoluyla belirtilmişti. Ayrıca da kurulan cümle anlaşılamayacak türdendi. Yeni düzenlemede ise yükseköğretim kurumlarında ve tüm kamu kurumlarında fiilen çalışılan süreler için hizmet puanı verilecek.

Eski hüküm:

Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki bir unvanda veya 2547 sayılı Kanun kapsamındaki kurumlarda tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık mevzuatına göre uzmanlık eğitimi alanlar, 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren bir kurum veya kuruluşun merkez veya taşra teşkilatında şube müdürü veya daha üst bir görev ile bunların yardımcısı unvanları ile tabip ve uzman tabiplerden başka bir kadroda fiilen çalışılan her yer ve yıl için İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması endeksindeki sıra numarası 1000 rakamıyla toplanarak ilçe sıralaması puanı elde edilmiş olur.

Yeni hüküm:

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren bir kurum veya kuruluşta fiilen çalışılan her yer ve yıl için İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması endeksindeki sıra numarası 1000 rakamıyla toplanarak ilçe sıralaması puanı elde edilir."

TAYİN DÖNEMLERİ 2'YE İNDİRİLDİ

Daha önce Ocak, Haziran ve Eylül olarak 3 tayin dönemi blunuyordu. Yeni düzenlemede Ocak ve Temmuz olmak üzere 2 tayin dönemi yer aldı.

ALT BÖLGE TAYİNİ İÇİN 2 YIL ÇALIŞMA ŞARTI

Yönetmeliğin eski hükmünde alt bölge tayini için 2 yıl çalışma şartı aranmayacağı açık olarak yazıyordu. Ancak yönetmeliğin, müracaat sınırlamalarını düzenleyen 30. maddesinin yeni halinde, alt bölge tayinini düzenleyen 26. maddeye yapılan atıf kaldırıldı. Buna göre yönetmelik hükümlerine göre atanan bir sağlık personeli 2 yıl çalışmadıkça alt bölge tayini isteyemeyecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber