'OKS'deki hataların nedeni ağır iş yükü'

Haber Giriş : 07 Ağustos 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre okullar aracılığıyla internet üzerinden yapılan tercih işlemlerinde yine bazı öğrenciler mağdur oldu. OKS'de 456 puan alan Kırklareli'nden Alp Hekimoğlu, tercih listesinde olmamasına karşın imam-hatip lisesine yerleştirildi. İnegöllü Ahmet Melik Durak da, yine tercih listesine yazmadığı halde endüstri meslek lisesine yerleştirildi.

Başvuru ve tercihlerin okullar aracılığıyla internet üzerinden yapılmasına geçen yıl başlanmıştı. Dolayısıyla bu işlemlerde meydana gelen hatalar okullardan kaynaklanmakta. Tercihi olmadığı halde endüstri meslek lisesine yerleştirilen Durak, "Bakanlığa gittik. Elimdeki onaylı tercih listemle oradaki tercih listem farklı. Okul, tercihleri bilgisayara girerken, benim ismimi silmeden başka bir öğrencinin tercihlerini girmiş" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilileri de, tercih hatasını okuldaki görevlinin dalgınlığına bağlıyor. Bir yetkili, eksiklerini şöyle tanımlıyor: "Ön hazırlıkların daha net yapılması, insanların daha iyi eğitilmesi, adaptasyonlarının yapılması gerekiyordu. Belki bizim bunda ihmalimiz var."

'AKP ile personel sirkülasyonu arttı'

Aynı yetkili, kurumda yaşanan sıkıntıları da şöyle değerlendirdi: "Hataların yoğunlaşmasının sebebi çok aşırı bir iş yükü oluştu. Bir taraftan OKS, diğer taraftan kamu kurum ve kuruluşlarının görevde yükselme sınavları, bir yandan da teknik sorunlar yaşanıyor. Nitelikli personel sıkıntısı her zaman vardı. Ancak, AKP ile birlikte kurumda ciddi şekilde personel sirkülasyonu oldu. Bu kesinlikle reddedilemez. Yetişmiş, akademik kariyer yapmış insanlar vardı. Çeşitli şekillerde başka yerlere gittiler. Yerlerine gelenler kendilerini yetiştirmeye çalışıyor. Gidenlerin bir kısmı mahkeme kararıyla döndü, ancak aktif olarak çalıştırılmıyorlar."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber