Öğrenci eksilse bile aynı dal veya alanda eğitim devam edecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Nisan 2015 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci eksilse bile aynı dal veya alanda eğitim devam edecek

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Alan ve Dal Seçimleri ile ilgili;

07.09.2013 Tarihli ve28758 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Alan ve dala geçiş" başlıklı 39. maddesi 3. fıkrasında; "Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde, sınıf tekrar edenler dahil, bir alanda eğitime başlanabilmesi için en az 10, bir dalda eğitime başlanabilmesi için en az 8 öğrencinin kayıtlı olması gerekir." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlerde varsayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde açılacak olan Alan ve Dallar için ilk başta dikkate alınacak olan kriter öğrenci sayılarıdır.

Örneğin; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 10 öğrenci "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanını seçerek bu alanda eğitim öğretime başlayabilecek daha sonradan öğrenci sayısının herhangi bir nedenle azalması halinde, o Alan, öğrenciler mezun olana kadar kapatılmayacaktır.

Aynı durum Dal içinde geçerli olacaktır. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 8 öğrenci "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanı "Büro Makinaları Teknik Servisi" Dalını seçerek bu alanda eğitim öğretime başlayabilecek daha sonradan öğrenci sayısının herhangi bir nedenle azalması halinde, o Dal, öğrenciler mezun olana kadar kapatılmayacaktır.

Fakat 10 öğrencinin "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanını seçerek bu alanda eğitim öğretime başladığını varsayar isek ve öğrenci sayısının Dal seçiminden önce herhangi bir nedenle yediye düşmesi halinde bu öğrenciler yukarıdaki yönetmelik hükmüne göre "ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ" Alanının hiçbir Dal'ını örneğin "Büro Makinaları Teknik Servisi" Dalını seçemeyecek ve eğitim öğretime devam edemeyeceklerdir.

Buna göre;

1- 10 öğrenci ile ALAN seçilerek eğitime başlandıktan sonra DAL seçilmeden önce öğrenci sayısı 10 dan aşağıya düşerse bu öğrencilerin ne olacağı, eğitimin bu şekilde devam edip edemeyeceği,

2- 8 öğrenci ile DAL seçilerek eğitime başlandıktan sonra öğrenci sayısı 8 den aşağıya düşerse bu öğrencilerin ne olacağı, eğitimin bu şekilde devam edip edemeyeceği,

3- 10 öğrenci ile ALAN seçilerek eğitime başlandıktan sonra DAL seçilmeden önce öğrenci sayısı 7'ye düşerse bu öğrenciler seçtikleri Alanda 1 yıl eğitim aldıkları için 11. Sınıfta bu öğrencilerin Dal seçimi için gerekli olan 8 öğrenci olmadığından bu öğrencilerin ne olacağı, eğitimin bu şekilde devam edip edemeyeceği,

Konusunda sorulan görüşe Milli Eğitim Bakanlıgı "öğrenci eksilse bile aynı dal veya alanda eğitim devam edileceği" şeklinde aşagıdaki cevabı vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber