Gıda fiyatları enflasyonun iki katı artış gösterdi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar: -"Memur, memur emeklileri ve emekli işçilerin 66 temel gıda maddesinde satın alma güçleri düşmüş ve yoksullaşmışlardır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2015 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Gıda fiyatları enflasyonun iki katı artış gösterdi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, memur, memur emeklileri emekli işçilerin 66 temel gıda maddesinde satın alma güçlerinin düştüğünü belirtti.

Çakar, yazılı açıklamasında, Mart 2014 sonu ile Mart 2015 dönemleri kıyaslandığında gıda enflasyonunun hız kesmediğini, fiyatlarda artışın çok yüksek oranlarda olduğunu bildirdi. Bu dönemde memurlar ile emekli memur ve öğretmenlerin maaşının sadece yüzde 3 arttığını ifade eden Çakar, şunları kaydetti:

"Memur, memur emeklileri ve emekli işçilerin 66 temel gıda maddesinde satın alma güçleri düşmüş ve yoksullaşmışlardır. Halk, gıda harcamalarından keserek diğer zorunlu harcamaları olan kira, elektrik, yakıt, su, ulaşım ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaya çalışmaktadır. Dünyada gıda fiyatları düşerken, Türkiye'de gıda fiyatları normal enflasyonun iki katına yakın artış gösteriyor"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber