Kalp sağlığında, bilimsel temelli bilgilere inanmalı

TÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aksoy: -"Televizyonda her denilene ve her çıkan insanın dediklerine inanmamak gerekir. Bunlar bizim karşımıza bilimsel temelleri olmayan bilgiler olarak çıkıyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2015 22:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kalp sağlığında, bilimsel temelli bilgilere inanmalı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Aksoy, kalp sağlığı konusunda medyada yer alan her haberinin bilimsel temelli olmadığını savundu.

Aksoy, başhekimlik toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp - damar hastalıklarının en çok öldürücü hastalıklar arasında yer aldığını söyledi.

Kalp - damar sağlığı açısından çeşitli aktiviteler yapıldığını belirten Aksoy, "Medya, yazılı ve görsel basın, kalp sağlığı açısından daha iyi ve etkili kullanılabilir. Daha yetkili insanlar bu konuda konuşabilir. Televizyonda her denilene ve her çıkan insanın dediklerine inanmamak gerekir. Bunlar bizim karşımıza bilimsel temelleri olmayan bilgiler olarak çıkıyor" diye konuştu.

Aksoy, televizyonda ya da gazetelerdeki haber sonucu hastaların tedavilerini bırakabildiğini ve bunun istenmeyen sonuçlara yol açabildiğini vurguladı.

Bir gazetecinin Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklamalarını sorması üzerine Aksoy, "Sonuçta bir kardiyolog hocamızdır. Bazı görüşlerine tabii saygı duyuyoruz ama bu açıklamaların çoğunun temelinin olmadığını düşünüyorum. Evet yaptığı açıklamalarla ilgili çalışma yapılmıştır ama bunlar uzun vadede sonuç elde edilen çalışmalar değildir" dedi.

Aksoy, televizyonda yapılan bazı açıklamalar sonucunda hastaların ilaçlarını ve diyetlerini bırakabildiğini, bunun hastaları riske attığını ileri sürdü.

Bazı haberlerin hastaları yanlış yönlendirdiğini aktaran Aksoy, "Hastalarımız genel kabul görmüş ve bilimsel camiada kabul edilmiş diyet programlarını tedavi amaçlı uygulamalı" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber