Kadına yönelik şiddet komisyonu tatilde de çalışıyor

Kadına yönelik şiddetin sebeplerini araştırmak amacıyla kurulan komisyon, Meclis'in seçim süreci nedeniyle tatile girmesine karşın çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2015 12:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Kadına yönelik şiddet komisyonu tatilde de çalışıyor

Seval Güler

Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan ve ilk toplantısını 13 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştiren komisyon 3 aylık çalışma dönemini 13 Nisan'da tamamlayacak.

AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil'in başkanlığındaki komisyon milletvekili üyelerinin yanı sıra 2'si komisyon uzmanı olmak üzere çeşitli alanlardan 19 uzman ile çalışmalarını yürütüyor. Üç aylık dönemde 16 toplantı yapan, çeşitli kurum, kuruluş, üniversite ve sivil toplum örgütlerinden 69 kişiyi dinleyen, çeşitli ziyaretler gerçekleştiren komisyon görev süresinin bitiminden itibaren 1 aylık da ek süre ile çalışmalarını tamamlayacak.

Meclisin 4 Nisan Cumartesi günü milletvekili genel seçimi için tatile girmesinin ardından milletvekilleri seçim çalışmalarına katılmak üzere bölgelerine giderken, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla kurulan komisyon çalışmalarının son aşaması olan raporun hazırlanması için hala kapsamlı bir mesai yürütüyor.

Çoğunluğu kadınlardan oluşan uzmanlar, Dedegil başkanlığında toplantılardan elde edilen bilgi, bulgu ve gözlemleri, yasal gereklilikleri sorunun çözümüne ışık tutmak amacıyla raporlaştırıyor.

"İyi bir doküman üretebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Çalışmalara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Dedegil, komisyonun rutin çalışmasının 13 Nisan'da tamamlanacağını, ancak parlamentonun son bir ayda çok yoğun çalışması nedeniyle her iki alanı birden yürütmeye çalıştıklarını kaydetti. Rapor çalışmasının kısa zamana sıkıştırılmaması ve ayrıntılı olarak ele alınabilmesi için ek süre aldıklarını vurgulayan Dedegil, "İyi bir doküman üretebilmek için çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz" dedi.

Gelecek hafta da rapor üzerinde çalışacaklarını, ortaya çıkan çalışmanın komisyon üyesi milletvekillerine gönderilerek katkı ve eleştirilerini isteyeceklerini aktaran Dedegil, bütün bu çalışmaların ardından raporu, verilecek son şekliyle Meclis Başkanlığı'na sunacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber