Bingöl saldırısına 2 tutuklama

Bingöl'de geçtiğimiz yılın ekim ayında Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, iki polisin ise şehit olduğu saldırıya ilişkin 2 kişi tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2015 21:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Bingöl saldırısına 2 tutuklama

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 9 Ekim 2014'te Emniyet Müdürü Ürker'in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, koruma polisi Uğur Atlı'nın yaralandığı silahlı saldırı ile ilgili "devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak, kasten insan öldürmek" suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtildi ve iki kişinin tutuklandığını açıkladı. Açıklama şu şekilde;

"Soruşturmada suçta kullanılan aracın sahibi olduğu anlaşılan Y.Z.E. araç temin ederek, bu suçlara iştirak ettiği gerekçesiyle bugün tutuklanması istemiyle sevk edildiği Bingöl Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Bu dosyada daha önce tutuklanıp serbest bırakılan U.S.K isimli şüpheli de Y.Z.E'nin ifadeleri ve serbest bırakılmasından sonra elde edilen diğer bazı ek deliler göz önüne alınarak, aynı suçlardan tutuklanması istemiyle Bingöl Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş ve hakimlik tarafından tutuklanmıştır. Soruşturma sürdürülmektedir."

Tutuklu sayısı 4 oldu

Başsavcılığın açıklamasıyla birlikte soruşturmada tutuklu sayısı dörde yükselmiş oldu.

Bingöl'deki saldırının hemen ardından düzenlenen operasyonda bir araç içinde bulunan dört kişi öldürülmüş, Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Saldırının failleri konumundaki teröristler bir, iki saat içerisinde cezalandırıldı" açıklamasında bulunmuştu.

Daha sonra saldırıyla ilgili olarak 3 kişi tutuklanmış, bu kişilerden, Başsavcılığın bugünkü açıklamasında tutuklandığını belirttiği U.S.K, serbest bırakılmıştı.

Diğer iki tutuklu ile ilgili, sadece terör örgütü üyeliğinden dava açılmasının ardından, bu kişilerin saldırıya katılmadığı yönünde haberler çıkmış, bu haberlerle ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı 27 Şubat 2015'te açıklama yaparak, bu kişilerin saldırıya katıldıkları iddialarına ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber