Niğde Bor ilçe milli eğitimde ne oldu?

Niğde'ye bağlı Bor İl İlçe Milli Müdürlüğünde neler yaşandı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2015 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Niğde Bor ilçe milli eğitimde ne oldu?

10 Nisan 2015 tarihi itibariyle bazı sendikacılar, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürünün bir öğretmeni darp ettiğini iddia etti. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda yüzü şişen öğretmenin fotoğraflarına da yer verildi.

Ancak, Niğde yerel basına yansıyan haberlerde ve adliyeye intikal eden şikayet dilekçesinde, iki taraf da birbirinden şikayetçi olmuştur. Bor İlçe Milli Eğitim Müdürünün şikayet dilekçesinde de, öğretmenin ilk saldırıyı başlattığı ve yüzüne yumruk attığı iddia edilmektedir.

Bu tür durumlarda, olay yerinde 2. bir şahit olmadığı için kimin doğru söyleyip söylemediğini takdir etmek çok zordur.

Ancak, durduk yerde, ne müdürün öğretmeni darp etmesi, ne de öğretmenin müdürü darp etmesi mümkün değildir.

Büyük bir ihtimalle, Ankara'da yapılacak yurtdışı sınavı için istenen 3 günlük mazeret iznin verilip verilmemesi konusunda tartışma yaşanmış ve bu tartışma alevlenerek kavgaya dönüşmüştür.

Adli bir olaydan dolayı, sendikacı veya basın kuruluşlarının "Müdür öğretmeni dövdü" veya "Öğretmen müdüre saldırdı" demesi bu anlamda doğru değildir.

Diğer taraftan ortaya çıkan görüntü eğitim camiamız adına hoş olmayan bir görüntüdür. Bir yöneticinin, bir ilçe milli eğitim müdürünün asli görevi idareciliktir, yönetme işlemidir. Öğretmenle yaşanan tartışmanın nasıl cereyan ettiğini her iki taraf da farklı anlatmaktadır. Ancak ne olursa olsun, bir yöneticinin, MEB'in resmi sınavı için mazeret izni isteyen maiyetindeki bir öğretmenle, 3 gün mü olacak 2 gün mü olacak şeklindeki tartışmanın kavgaya dönüşmesine meydan vermeden sorunu çözmesi gerekirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber