'İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil aksiyondur'

Kadın ve Demokrasi Derneği Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, İmam hatip ruhunun sadece bir fikir değil aynı zamanda bir aksiyon olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2015 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil aksiyondur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, "İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil aynı zamanda bir aksiyondur, yeni Türkiye, mayasında imam hatip ruhunun olduğu bir manifestodur" dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa İmam Hatipliler Derneği'nce Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen "Yeni Nesil İmam Hatipler ve Gelecek Vizyonu" programında yaptığı konuşmada 'İmam Hatip Ailesi'nin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İmam hatiplerin ortaya çıktığı ilk günden itibaren ülkeye büyük kazanımları sağladığını belirten Erdoğan, evladını hem dini hem beşeri bilimlerle donatıp hayata katmak isteyen ailelerin bu okulları tercih ettiğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin siyasal tarihinin bütün izdüşümlerinin imam hatiplerde görülebildiğini, bu nedenle de her siyasal darbe öncesi söz konusu okulların hedef alındığını söyledi.

Türkiye'de yaşanan sıkıntılarda okulların yara aldığını ancak temel misyonlarından hiç vazgeçilmediğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil aynı zamanda bir aksiyondur. Yeni Türkiye, mayasında imam hatip ruhunun olduğu bir manifestodur çünkü dünyayı ve çağı yakalayabilmenin, zulme baş kaldırmanın, iyi bir eğitim edinmenin, hak bildiğin yolda cesaret ve sabırla yürümenin manifestosudur. İmam hatip ruhu dünyayı bir bütün olarak kavrama, doğunun ve batının ilim ırmaklarını buluşturma misyonu ile bu ülkeye çok şey kazandırdı. Bugün eğer Şam ile Londra'yı, Bağdat ile Paris'i, Newyork ile Semarkantı aynı zihinde taşıyabiliyor, temsil ettikleri dünyanın bilgisine sahip olabiliyorsak bu imam hatip müfredatının bize sağladıklarındandır. Farabi ile Aristoyu, Itri ile Mozartı birlikte öğretebiliyorsak bunu bize fıkıh ile sosyolojiyi, matematik ile musikiyi birlikte sunan imam hatip liselerinin zenginliğidir."

Erdoğan, artık imam hatiplilerin önündeki engellerin ortadan kaldırıldığını anımsatarak, bu rahatlık dönemimde mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlahi grubunun konser verdiği programda Erdoğan, başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber