Yaz lastiğine geçerken bunlara dikkat

Yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için uygulanan zorunlu kış lastiği kullanımı, 1 Nisan tarihinde bitti.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 13 Nisan 2015 20:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Yaz lastiğine geçerken bunlara dikkat

Burcu Çetinkaya

Zorunluluk kapsamına girmese de binek araç sürücülerinin de yoğun ilgi gösterdiği uygulamada, şimdi yaz lastiklerine dönüş zamanı. Peki kış lastiklerimizi çıkarıp yerine yaz lastiklerini takarken nelere dikkat etmeliyiz? Brisa, Continental, Goodyear, Michelin ve Pirelli tarafından kurulan Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği, yaz lastiklerine geçmeye hazırlanan sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

-Sakladığınız yaz lastiğinizin diş derinliğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Diş derinliğinin 1.6 mm'den daha düşük olmaması gerekir. Aksi halde yol tutuşu, fren mesafesi, yakıt tüketimi gibi konularda olumsuzluk yaşanabilir.

-Yaz lastiklerinizin diş, topuk, yanak ve sırt kontrollerini yaptırmalısınız. Herhangi bir noktasında görülen düzensiz aşınma, delinme, yıpranma ve yırtılma benzeri özürlere uzmanları tarafından uygulama yapılmalıdır.

-Lastiklerinizin doğru ve teknik olarak uygun janta monte edilmesini sağlamalısınız. Lastiğinize, önerilen doğru ve uygun havayı basmalısınız. Balans ayarlarını da yaptırmalısınız.

-Doğru lastik doğru hava ile daha verimli çalışır. Yüksek hava lastiğinizin sırtının ortasında, düşük hava ise sırtının omuza doğru kenarlarında anormal aşınmalara yol açar ve zamanından önce lastiğinizi değiştirmek zorunda kalırsınız.

İNTERNETTEN SERVİS ATAĞI

Her marka araca hizmet verebilen, dünyanın en büyük bağımsız araç servis organizasyonu "Bosch Car Service" ayrıcalıklarına, arabamaboschservisi.com üzerinden tek tıkla ulaşılabiliyor. Model, marka ya da motor kodu girilerek araca uygun yedek parça, işçilik dahil bütün masraflar görüntülenerek satın alınabiliyor. Ayrıca site üzerinden online randevu alınarak, yedek parçalar, seçilen serviste araca taktırılabiliyor. Sitenin tüketiciye sağladığı en büyük avantajlar; kolay erişim, fiyat ve ürün sorgulama, işçilik dahil bütün maliyetleri hesaplamanın yanı sıra, teknoloji devi Bosch gibi global bir gücün arkasında yatan kalite ve garanti anlayışı...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber