Merkez Bankası'dan dolar hamlesi

Merkez Bankası, 22 Nisan'daki Para Politikası Kurulu toplantısında döviz depo piyasası faiz oranları ile TL zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarını masaya yatıracak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2015 14:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Merkez Bankası'dan dolar hamlesi

Merkez Bankası, doların rekor kırmasının ardından 22 Nisan'daki faiz toplantısında masada nelerin olacağını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların rekor kırmasının ardından Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı gündemine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi;

"22 Nisan 2015 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında; döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirim, Türk Lirası zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artış gündeme alınacaktır.

Toplantıda gerekli görülmesi halinde finansal piyasalardaki istikrarı destekleyici yönde ilave tedbirler de ele alınabilecektir".

Dolar 2.6873 lirayı görmüştü

ABD para birimi haftanın ikinci gününün ilk yarısında art arda 2.67 lira ve 2.68 lira sınırlarını aşarak 2.6873 lira ile yeni rekor düzeye tırmandı.

Dolardaki hızlı tırmanışın etkisiyle Borsa İstanbul Endeksi'ndeki kayıplar da yüzde 1.33'ü buldu. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu tüm gelişmekte olan ülkelerde borsalar yükselirken, Borsa İstanbul Endeksi 80 bin 849 puana geriledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber