Zorunlu yer değiştirmeyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetici Atamalarında Yönetmeliğe Aykırı davranan Osmaniye Milli Eğitim Müdürü İle İlgili Suç Duyurusunda Bulunuldu.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü isteğe bağlı yer değiştirme duyurusunda bulunmuş, bu yer değiştirme işlemleri tamamlanmadan zorunlu yer değiştirme duyurusunda bulunmuştur. Türk Eğitim-Sen tarafından, yapılan duyuruların, yönetmeliğin Ek Madde 1 deki, ??.açık olan eğitim kurumları il genelinde duyurulur.? ve Ek Madde 2 deki ? Atama ve yer değiştirmelerde yukarıda belirlenen öncelik sırası değiştirilemez.? hükümlerine aykırılık iddiası ve isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri sonuçlandırılmadan zorunlu yer değiştirme işlemlerinin yapılmaya çalışıldığı ile Zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulacak eğitim kurumu müdürlerinin görev yaptığı eğitim kurumları da dâhil olmak üzere müdürlüğü açık olan eğitim kurumları il genelinde duyurulmadığı gerekçelerine dayanılarak Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

İlgili yönetmelik maddeleri:

?EK MADDE 1-

c) Her yıl yer değiştirme döneminde; Bakanlıkça ve valiliklerce çalışma süresine bağlı olarak zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulacak eğitim kurumu müdürlerinin görev yaptığı eğitim kurumları da dâhil olmak üzere müdürlüğü açık olan eğitim kurumları il genelinde duyurulur.?

?EK MADDE 2- (değişik 04.03.2006 tarihli 26098 sayılı resmi gazete) Eğitim Kurumu yöneticilerinin zorunlu ve isteğe bağlı yer değiştirmeleri ile atama işlemleri; Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında yapılır. Ancak, ihtiyaç duyulması halinde bu dönemler dışında da yapılabilir.

Atama ve yer değiştirme işlemleri aşağıdaki sıralama esas alınarak gerçekleştirilir.

a) İsteğe bağlı yer değiştirmeler,

b) Zorunlu yer değiştirmeler,

c) Bu Yönetmeliğin 25 inci maddesi kapsamında tekrar atama,

ç) Bu Yönetmeliğin Geçici 2 nci maddesi kapsamında bulunanlar ile bu Yönetmeliğin 12 nci maddesi kapsamında yapılan Seçme Sınavı sonucuna göre eğitim kurumu müdür yardımcılığı ile Düzey Belirleme Sınavına katılanlardan eğitim kurumu müdürlüğüne yapılacak atamalar.

Atama ve yer değiştirmelerde yukarıda belirlenen öncelik sırası değiştirilemez.

Atama ve yer değiştirmelerde uygulamaya yönelik hususlar Bakanlıkça belirlenir.?

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber