Sağlık skandalı

Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Tiryaki beyin ameliyatı oldu. Ancak borçları 400 milyarı geçince, hastane parayı SSK'dan tahsil edebilmek için Tiryaki'yi "zorunlu" taburcu etti. Şimdi evinde yaşam mücadelesi veriyor

Yapılan tüm açıklamalara karşın sağlıktaki skandallar sürüyor. Bunun en son örneği 4.5 ay önce Ankara'da yaşandı...

Kavaklıdere'deki bir barda güvenlik görevlisi olan 25 yaşındaki Murat Tiryaki, 12 Mart gecesi bara alınmayan 3 kişi tarafından başından vurularak ağır yaralandı. İş arkadaşları tarafından en yakındaki özel hastaneye kaldırılan Tiryaki, yoğun bakıma alındı. Beynine isabet eden kurşun, yapılan ameliyatlara rağmen yerinden çıkarılamadı ve Tiryaki bitkisel hayata girdi. Tiryaki'nin sağlık skandalına dönüşen hikayesi de bundan sonra başladı.

4.5 AY YATTI

Özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde 4.5 ay yatan Tiryaki'nin hastaneye olan borcu 400 milyar lirayı geçti. Hastane yönetimi, borcun ödenmesi için Tiryaki'nin ailesi ile görüştü. Ancak polis emeklisi baba İbrahim Tiryaki, bu parayı ödeyemeyeceğini, oğlunun SSK'ya bağlı olduğunu, borcun SSK tarafından ödeneceğini bildirdi.

SSK, Tiryaki'ye ait borçların ödeneceğini hastaneye beyan etti. Ancak yasal prosedür gereği SSK, borcun hasta taburcu edildikten sonra ödenebileceğini bildirdi. Bunun ardından özel hastane yetkilileri, tedavisi süren Murat Tiryaki'yi "evde bakılabilir" raporu vererek, taburcu etti. Evde hastane tarafından verilen tıbbi cihazlara bağlanan Murat Tiryaki'nin herhangi bir devlet hastanesine yatırılması da, özel hastanenin verdiği "evde bakılabilir" raporu nedeniyle de mümkün değil.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber