Eşi özelde çalışan Diyanet personeli de nakil isteyebilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, sağlık ve aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme kurallarını değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Nisan 2015 00:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşi özelde çalışan Diyanet personeli de nakil isteyebilecek

Diyanet İşleri Başkanlığının atama ve yer değiştirme yönetmeliği 15 Nisan 2015 tarihi itibariyle bütünüyle değişti. Tıklayınız. Yönetmelik, 2014 yılında yürürlüğe konulan çerçeve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan hükümleri içermektedir.

Aşağıda yeni yönetmeliğin mazeret sebebiyle yer değiştirmeye dair hükmüne yer verilmiştir. Kırmızı renkli ara başlıklar memurlar.net'e aittir.

İŞTE YÖNETMELİĞİN YENİ HÜKMÜ

MADDE 38 - (1) Aşağıda belirtilen mazeretlerin belgelendirilmesi halinde, yer değiştirme isteğinde bulunanların atamaları yapılabilir:

ANNE VE BABAYA BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLMASA DA SAĞLIK ŞARTINDAN DOLAYI TAYİN İSTEYEBİLECEK
SAĞLIK KURULU RAPORU EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ VEYA ÜNİVERSİTE HASTANESİNDEN ALINMALI

a) Sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği: Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler, tedavisinin yapılabileceği en yakın il veya ilçeye atanabilir.

b) Aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği: Aile birliği mazeretine dayanarak yer değişikliği memurun;

TAYİNDE EŞİN MEMUR OLMA ZORUNLULUĞU KALDIRILDI, KAMU PERSONELİ OLAN EŞ İÇİN TAYİN İSTENEBİLECEK
1) Kamu personeli olan eşinin, kurum içi yer değiştirme suretiyle atanma imkanının olmaması veya mevzuatı uyarınca eşin zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması durumunda bu kapsamdaki eşin bulunduğu yere, atanması suretiyle yapılabilir.

EŞLER DİYANET'TE ÇALIŞIYORSA, NEREDE İHTİYAÇ VAR İSE ORADA BİRLEŞTİRİLECEK
2) Eşlerin her ikisinin de Başkanlıkta çalışıyor olması halinde, Başkanlığın daha fazla hizmet ihtiyacı duyduğu yere, atanması suretiyle yapılabilir.

3) Eşlerin farklı kurumda çalışıyor olması halinde kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanmak suretiyle her iki kurumun da öncelikli hizmet ihtiyacının bulunduğu yere, atanması suretiyle yapılabilir.

EŞİ ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞANLAR DA TAYİN İSTEYEBİLECEK
4) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere, atanması suretiyle yapılabilir.

5) Milletvekili, belediye başkanı, muhtar veya noter olan eşlerinin bulunduğu yere, atanması suretiyle yapılabilir.

AİLE BİRLİĞİ MAZERETİNDE İKİ BELGE İSTENECEK
6) Aile birliği mazeretine dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunan memur, eşinin kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak çalıştığına veya atanmayı talep ettiği yerde eşinin kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak halen çalıştığına ya da (b) bendinin (5) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde bulunduğuna ilişkin belgeyi kurumuna ibraz etmekle yükümlüdür. Ayrıca yer değiştirme başvurusuna, evlilik durumunu kanıtlayan belgenin de eklenmesi gerekir.

MÜFTÜ, MÜFTÜ YARDIMCISI VE ŞUBE MÜDÜRÜ İÇİN ÖZEL KURAL
7) Müftü, müftü yardımcısı ve şube müdürlerinin aile birliği mazereti sebebiyle nakil isteğinde bulunabilmeleri için eşlerinin aynı seviyede veya daha üst bir görevde bulunmaları gerekir.

ADAY MEMURLAR EŞ DURUMUNDAN TAYİN İSTEYEMEZ
8) Devlet Memurluğunda adaylığı kaldırılmayanlar aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme talebinde bulunamazlar.

CAN GÜVENLİĞİ MAZERETİNE BAĞLI TAYİN GELDİ
c) Can güvenliği mazeretine bağlı yer değişikliği: Memurun can güvenliği mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından birinin bulunduğu yerde kalmasının can güvenliğini tehdit altında bırakacağının adli veya mülki idare makamlarından alınacak belgeyle belgelendirmesi gerekir. 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca hakkında adli makamlarca işyerinin değiştirilmesine ilişkin koruyucu tedbir kararı alınan memur, bir başka yere atanabilir.

(2) Sağlık ve aile birliği mazeretlerine dayalı olarak yer değiştirmeye tabi tutulan memur, mazeretinin devam ettiğini her yıl Ocak ayında alacağı belgeyle belgelendirmek zorundadır. Zorunlu çalışma süresini sağlık veya aile birliği mazeretine dayalı olarak tamamlamamış olan memur mazeretinin sona ermesi durumunda, zorunlu hizmet süresinin eksik kalan kısmını tamamlamak zorundadır. Sağlık ve can güvenliği mazeretlerine dayalı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalar, atanma dönemine tabi değildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber