Vali'den öğrencilere kariyer dersi

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün orta ve lise eğitim kurumlarında başlattığı projede Vali Seddar Yavuz, kamu yöneticiliği ve kariyer hedef tespiti konularında ders veriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2015 11:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Vali'den öğrencilere kariyer dersi

Uşak Valisi Seddar Yavuz, "Kariyer Planlaması" projesi kapsamında öğrencilerle buluşuyor.

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün orta ve lise eğitim kurumlarında başlattığı projede Vali Seddar Yavuz, kamu yöneticiliği ve kariyer hedef tespiti konularında ders veriyor.

Okul yılları ve kariyer planlamasında etkili süreçleri anlatan Yavuz, öğrencilerin sorularını da yanıtlıyor.

Anadolu'da çok çocuklu bir ailenin ferdi olarak dünyaya geldiğini, ancak devletin imkanlarından faydalanarak bugün yöneticilik makamına kadar yükseldiğini kaydeden Seddar Yavuz, eğitimlerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Saklanan, korkulan devlet anlayışı yerine anlaşılan, kolay ulaşılan ve sorun çözen bir yönetim anlayışını benimsiyorum. Ben lise çağlarımda ülkeme, beni bu noktalara getiren devletime nasıl daha iyi hizmet edebilirim diye düşünürken, bütünleştirici bir yöneticilik anlayışının mevcut olduğu valilik mesleğini seçmeye karar verdim. Elbet bu mesleği seçmek sizin iradenizle olabilecek bir şey değil. Üzerinize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirirseniz bu göreve layık biri olabilirseniz bu göreve atanırsınız."

İmkan buldukça derslere devam edeceğini ve öğrencilerle birlikte olmaya çalışacağını söyleyen Vali Yavuz, öğrencilerin kendisine yönelttiği sorulara açıklıkla cevap vermekten kaçınmadığını ifade etti.

Sosyal medyada da bazı öğrencilerle iletişim kurduklarını kaydeden Yavuz, öğrencilerin kariyer planlamasına katkı sağlamak istediğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber