Erdoğan'a hakaretten 10 bin TL tazminata mahkum oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği iddia edilen LGBT aktivisti Levent Pişkin, 10 bin TL tazminata mahkum edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2015 15:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Erdoğan'a hakaretten 10 bin TL tazminata mahkum oldu

LGBT aktivisti Levent Pişkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, başbakan olduğu dönemde, Twitter'dan hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmış, bin 500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pişkin'in davanın ardından benzer ifadeler kullanması nedeniyle, "Onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği ve kişilik haklarına saldırdığı" gerekçesiyle, Pişkin hakkında 50 Bin TL tazminat davası açmıştı.

İstanbul 14'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında davalı Levent Pişkin avukatıyla birlikte hazır bulundu. Davacı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise avukatı Ferah Yıldız temsil etti.

Duruşmada söz alan davacı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, açtıkları tazminat davasının daha önce açtıkları ceza davası ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Yıldız, "Olayın bu kadar duyulması ve basına yansıması davalının ceza davası ile ilgili yaptığı basın açıklaması ve internet üzerinden yaptığı yazışmalardan kaynaklanmıştır. Ceza davasında hükmedilen para cezasının az olması nedeniyle müvekkilimin manevi şahsiyetine başka saldırılar da olmuştur ve müvekkilimin kişilik hakları zarar görmüştür. Bu dava, ceza davası ile bağlantılı olarak açılmıştır. Ancak davalının ceza davasından sonraki eylemleri de söz konusudur. Davamızın kabulüne karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Pişkin'in avukatı Bora Pekin, davanın reddini talep ederek Pişkin'in yazdığı sosyal medyadan paylaştığı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret amaçlı sözcükler kullanmadığını öne sürdü.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme davanın kısmen kabulüne hükmederek, Pişkin'i 10 bin TL tazminata mahkum etti.

DAHA ÖNCE BİN 500 TL PARA CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Pişkin İstanbul 18'inci sulh Ceza Mahkemesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Mahkeme sanık Pişkin'in hakaret eyleminin sabit olduğunu belirterek Pişkin'i bin 500 TL para cezasına çarptırmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber