Çantasını aratmayan Avukat beraat etti

Anadolu Adalet Sarayı'na girerken çantasının x-ray cihazından geçirilmesine karşı çıktığı ve güvenlik görevlilerinin görevini yapmasına engel olduğu iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan avukat Özgür Ceylan Aytaç beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2015 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çantasını aratmayan Avukat beraat etti

Anadolu Adalet Sarayı'na girerken çantasının x-ray cihazından geçirilmesine karşı çıktığı ve güvenlik görevlileriyle tartışarak görevlerini yapmasına engel olduğu iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan avukatın beraatine karar verildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık avukat Özgür Ceylan Aytaç ile müşteki güvenlik amiri Recep Çalışkan katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen güvenlik görevlisi Mustafa Alkan, olay tarihinde Aytaç'ın çantasını x-ray cihazından geçirmeden adliyeye girmek isteğini söyledi.

Güvenlik görevlileri ile avukat arasında münakaşa yaşandığını aktaran Alkan, "Avukat hanım geçmek için gayret sarf ediyordu, itekleyerek geliyordu ve amirimizin yere düştüğünü gördüm" dedi.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı Ömer Faruk Çerçi, müşteki, sanık ve tanıkların alınan ifadelerinde, avukatın güvenlik amirine doğrudan bir müdahalesi olduğuna dair görgüye dayalı beyanda bulunulmadığını belirtti.

Avukat Aytaç'ın güvenlik amiri Çalışkan'a hakaret ettiğine dair inandırıcı delil olmadığını da kaydeden Çerçi, Aytaç'ın beraatini talep etti.

Aytaç'ın avukatı Bahri Belen ise 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nda avukatın hakim kararı olmadan üstünün ve eşyasının aranamayacağına dair madde bulunduğunu ifade ederek, "Müvekkil adliye girişinde bu hüküm nedeniyle güvenlik görevlileriyle bir sorun yaşamıştır. Bu durum memura mukavemet kapsamında değildir" dedi.

Mahkeme heyeti, Aytaç'ın "kamu görevlisine karşı hakaret" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Aytaç hakkında 1 yıl 6 aydan, 5 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber