Paralelciler meslektaşlarını da dinletmişler

17/25 Aralık kumpasını kuran polis müdürü Nazmi Ardıç, o dönem Başbakan olan Erdoğan hakkında üretilmiş delillerle fezleke hazırlamıştı. Ardıç ve ekibi, 'İstihbarat'ı dinlemek', 'Ekrem Dumanlı, Bülent Keneş ve Emre Uslu'nun isteği üzerine gazeteciler hakkında örgüt soruşturması başlatmak', 'suç örgütü dosyasını çalmak' ve 'emniyetin arşivini silmek'le suçlanıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Nisan 2015 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralelciler meslektaşlarını da dinletmişler

MUSTAFA ÇOLAKOĞLU

İstanbul Organize Suçlar eski şube müdür Nazmi Ardıç ve çetesinin "zimmet yalanıyla" dinlediği istihbaratçı meslektaşlarının yanı sıra paralel yapının aranan iki kritik isminin talimatıyla gazetecileri de dinlediği ortaya çıktı.

Emniyette sözde "manevi işkence" adı altında fezlekesi hazırlanıp Anadolu Adliyesi'nde görev yapan Paralel Yapı'nın savcılarından birisine onaylatılarak devreye sokulan ve 18 Aralık 2013 itibariyle kadük kalan dinleme dosyasında, dinlenen isimler arasında Turkuvaz Medya İcra Kurulu Başkanı Serhat Albayrak, Medyagündem internet sitesi editörü Tutkun Akbaş, haber10 sitesinin sahibi Seyfettin Mut, Haber10 sitesi editörü Hikmet Gök ve Mustafa Yüce gibi isimlerin bulunduğu öğrenildi.

Çetenin, gazetecileri, paralel yapının savunucusu ve fikirdaşlarından sözde gazeteci kimlikli eski polis Emre Uslu, Bülent Keneş ve Celil Sağır'ın talimatıyla dinlemeye aldığı, Anadolu Adliyesi'nde bulunan ve paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Basın Savcısı Ömer Solmaz'ın oluruyla bunu gerçekleştirdiği tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber