Öğrenciler dershanesiz eğitimi sevdi

MEB'in ücretsiz kursları dershaneleri bitirdi. 270 bin öğrenciyle yapılan dev ankete göre öğrenciler okul merkezli eğitimle TEOG'a hazırlandığını dershaneye ihtiyaçları olmadığını söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Nisan 2015 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler dershanesiz eğitimi sevdi

Tuğba Ceyhan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlar kapsamında 270 bin 220 öğrenci üzerinden 'Ortak Sınav Öğrenci Anketi' isimli dev araştırmaya imza attı. Ortak sınavların öğrenciler üzerindeki etkilerini ölçmek ve sınavların olumlu- olumsuz yanlarını belirlemek amacıyla yapılan geniş çaplı anket TEOG'un okul merkezli eğitimi artırarak dershaneye olan ihtiyacı azalttığını ortaya koydu.

TEOG yazılı sınav gibi

Ankete göre öğrencilerin yüzde 34'ü MEB'in ücretsiz olarak verdiği kurslardan yararlanıyor. Dershanelere gidenlerin sayısı yüzde 20'ye düştü. Öğrencilerin 24'ü ise sadece okul derslerine çalışarak sınavlara hazırlanıyor. Ankette öğrencilerin yüzde 52'si sınavda en çok zorlandıkları dersin matematik olduğunu belirtti. Matematiği, yüzde 27'yle yabancı dil, yüzde 9'la fen takip etti. Ortak sınavların öğrenciler üzerindeki en olumlu etkilerinden birisi ise sınavlara kendi okullarında girmeleri oldu. Bu durumun kendisini rahatlattığını söyleyen öğrencilerin oranı yüzde 89'u buldu. Ortak sınavları okuldaki herhangi bir yazılı sınav gibi gören öğrencilerin oranı ise yüzde 79 oldu. Öğrencilerin yüzde 86'sı ortak sınavların iki ayrı günde yapılmasının olumlu olduğunu kaydetti. Ortak sınavlara sınıf arkadaşlarıyla birlikte girmenin motivasyonunu arttırdığını söyleyen öğrencilerin oranı yüzde 75, okul derslerine düzenli çalışmanın ortak sınavlarda başarılı olmak için yeter olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 69 oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber