Hırsızlardan korunmanın yolları

Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet, hırsızların genelliklere evlere girerken kapıları tercih ettiği belirtilerek, güvenliği sağlamak için sağlam kapıların tercih edilmesi gerektiği bildirildi.

Hırsızların genellikle evlere kapıdan girdiğini belirten polis, "Birçok hırsız kapıyı kullanarak eve girer. Bu durumlarda balkon sürgüleri, çok sayıda kilit ya da güvenli sağlam kapılar tavsiye edilir. Balkon ve teras kapıları kilitlenebilen bir sisteme sahip olmalıdır. Daha çok güvenliği ise, kilitler ya da çok sayıda kilitler ile sağlam kapılar sağlar." şeklinde uyarıda bulunuyor.

İTEKLEMELERE KARŞI PENCERENİZİ SAĞLAMLAŞTIRIN

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, hırsızların genellikle kapı ve penceleri kullanarak içeriye girdikleri belirtildi. Vatandaşlara kapı ve pencere güvenliği için alınacak tedbirlerin yeraldığı açıklamada, pencerelerin iteklemelere karşı ek kilitlerle kilitlenebilen kollarla veya çok sayıda kilitlerle korunabildiği vurgulandı. Pencere güvenliği için demir parmaklıkların kullanılması gerektiğinin dile getirildiği açıklamada şu tavsiyeler yer veriliyor:

"Eğer cam kullanılırsa, kırılmaya müsait olmayan camlar kullanılmalı ve uçları betona girecek şekilde ayarlanmalıdır. Kesişen uçlara kaynak yapılmalıdır. Diğer bir imkan ise kırılmayan camların kullanılmasıdır. Bu arada pencerelerde de bir çok kilit ya da ek kilit kullanmalıdır. Özel naylonlar ise, kısa bir süre için de olsa girişleri önlemektedir. Yapılması çok kolay ve ucuzdur. Bodrum pencereleri demir parmaklıklara kapatılmalıdır. Bodrum parmaklıklarının boşlukları sık bir şekilde, sağlam içi dolu, paslanmayan bir tür madenden ve soygunlara karşı sağlam olmalıdır. Alarm tertibatları, sürgülü kilitler ya da zorlamaya dayanıklı kapılar mülkünüzü korur, bu da çok önemlidir. Böylece birçok dertten ve masraftan kurtulursunuz. Herhangi bir elektronik aracın prize takılmaması için prizin içeriden kapatılabilmesi gerekir. Bu yüzden de elektrik hatları da dış duvarlardan çekilmemeli. Evinizin elektrik bağlantıları ise dışardan kolayca kesilmeyecek şekilde olmalıdır. Telefon kabloları ise dışardan bağlantı yapılmayacak şekilde olmalıdır. En iyisi yeraltından döşenen kablolardır. Polise daha çabuk ulaşabilmek için de, mutlaka evinizde ikinci bir telefon (paralel) bulundurunuz."

KONUT KAPILARI NASIL OLMALI?

Emniyet, konutlarda yapılması gereken kapı şeklini de örneklemeyle ortaya koyuyor. Açıklamada, delinme imkanı olmayan emniyetli kilit göbekleri tavsiye edilirken, silindirin her ihtimale karşı kapandıktan ve kilitlendikten sonra da emniyet olması gerektiği belirtildi. Kapı için kullanılan çerçevenin en azından 3 santimetre uzunluğunda 3 milimetre kalınlığında olmasını, duvar kısmına dübel ile sıkıca vidalanmasını isteyen emniyet, kapıda metal çerçeve kullanılıyorsa, kilitleme yeri güvenli bir şekilde sağlamlaştırılması gerektiğinin altını çiziyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber