Arabulucu sayısı 10 binin üzerine çıkarılacak

Arabuluculuk sistemiyle vatandaşlarımız sorunlarını mahkemeye gitmeden çözebiliyor. Noter, bilirkişi, arabulucu var. Mesele ilk aşamada sorunu çözebilmek. Arabulucu sayısı 10 binin üzerine çıkarılacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2015 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arabulucu sayısı 10 binin üzerine çıkarılacak

Başbakan Davutoğlu yeni yargı reformu paketini kamuoyuna duyurdu. Temel hedefler; yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve şeffaflık. Yargıda çok başlılığın giderilmesi, maddi durumu yetersiz vatandaşlara adli yardım uygulamasının artırılması

Hakim ve savcı açığı kapatılacak

  • İdeal yargılama sürelerini belirliyoruz. Uzun yargılama herkesin şikayet ettiği bir husus, 'Geç gelen adalet adalet değildir'. Her bir dava için ideal yargılama süresi belirlenecek. Gecikme olursa da nedeni araştırılacak. Özel takip sistemi olacak.

  • Hukuk eğitimlerini yaygınlaştırıyoruz. İlla hukuk eğitimine gerek yok, vatandaşların here birinin temel hukuk bilgisine sahip olması lazım. Koruyucu hukuk aynen koruyucu tıp gibi, temel hukuk normlarına sahip birisi kendi başına alacağı tedbirlerle mahkeme önüne çıkmadan meselesini çözebilir.

  • Arabulucu sayısı 10 bini geçecek

    • Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini geliştiriyoruz. Arabuluculuk sistemiyle vatandaşlarımız sorunlarını mahkemeye gitmeden çözebiliyor. Noter, bilirkişi, arabulucu var. Mesele ilk aşamada sorunu çözebilmek. Arabulucu sayısı 10 binin üzerine çıkarılacak. İstanbul'a uluslararası tahkim merkezi kurulacak.

    • Yurt dışındaki vatandaşlarımızın haklarını koruyoruz. Bu geliştirilecek.

    • Yargıda mesleki yetkinliği artırıyoruz. Yargı mensuplarının hizmet içi eğitimi üzerinde titizlikle duracağız.

    • Kadınlar, çocuklar ve engellilerin hukuki sorunlarının çözümüne özel önem göstereceğiz. Çocuk büroları daha da güçlendirilecek. Aile içi şiddetle mücadelede koruma ve savunmanın etkinliği artırılacak.

    Bu Habere Tepkiniz

    Sonraki Haber