Kayıp mobil cihazlar internetten aranacak

Google, kayıp ve çalıntı telefonların nerede olduğunu internet araması ile gösteren yeni bir servisi kullanıma sundu.

Haber Giriş : 17 Nisan 2015 16:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kayıp mobil cihazlar internetten aranacak

Google'ın 2013 yılında kullanıma sunduğu Find my Phone servisi ile Android işletim sistemli mobil cihazlara uzaktan erişilebiliyordu. Bu serviste cihazı kilitleme, silme ve melodi çaldırma gibi özellikler yer alıyordu. Servisin özelliklerini geliştiren Google, yapılacak basit bir internet araması ile cihazın yerini göstermeye başladı.

Android Device Manager isimli uygulamayı kullananlar gerekli ayarları yaptıkları takdirde, cihaz da internete bağlıysa Google üzerinde 'Find my Phone' yazdıklarında telefonun nerede olduğunu harita üzerinde görebiliyorlar.

Yeni özellik yardımı ile telefon uzaktan çaldırılabilecek. Ancak Android Device Manager'da bulunan silme ya da kilitleme gibi fonksiyonlar kullanılamayacak. Bu özellikleri kullanabilmek için hala Android Device Manager'a internet sitesi üzerinden erişmek gerekiyor.

Google'ın arama motoru üzerinden kullanıma sunduğu yeni özellik şimdilik Türkiye'de çalışmıyor. Ancak önümüzdeki günlerde yeni özelliğin Türkiye'de de kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber