Kız öğrenciler sınava girmemek için zehirlendik dediler

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 'zehirlendik' diyerek hastaneye kaldırılan yurtta kalan kız öğrencilerin, sınava girmemek için böyle bir senaryo üretip oyun oynadıkları ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2015 19:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kız öğrenciler sınava girmemek için zehirlendik dediler

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir'de gıda zehirlenmesi şüphesi ile lise öğrencisi 41 kız sabah saatlerinde hastanede tedavi altına alındı. Beyşehir Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenim gören, bu okulun yurdunda kalan kız öğrencilerden bazıları karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetiyle rahatsızlandıklarını öne sürünce, sabah saat 10.00'dan itibaren öğretmenleri tarafından peş peşe araçlara bindirilerek Beyşehir Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü. Aynı okulda öğrenim gören ve Sağlık Meslek Lisesi öğrenci yurdunda kalan rahatsızlandıklarını ileri süren öğrenci sayısı 3 saat içerisinde giderek arttı ve öğretmenleri tarafından hastaneye getirildi.

Acil serviste kollarına serum bağlanan ve kan örnekleri alınan kız öğrenciler, hastanenin çeşitli birimlerine sevk edilerek bir süre gözetim altına alındı. Hastaneye başvuran öğrenci sayısının giderek artması üzerine Sağlık Meslek Lisesi öğrenci yurdunda kalan diğer okul öğrencilerine de yaşanan durum hakkında bilgi verilirken, rahatsızlık belirtileri gösterenler varsa kontrol amacıyla hastaneye yönlendirildi. Bunun üzerine, hastane acil servisine başka okullardan da bazı öğrenciler geldi. Yurtta kalan öğrencilerin akşam yemeğinde tavuk yedikleri öğrenilirken, yemek numuneleri ile öğrencilerden alınan kan tahlil sonuçları beklenmeye başlandı. Tahlil sonuçları belli olduktan sonra öğrencilerde herhangi bir zehirlenme belirtisi olmadığı anlaşıldı.

OKUL İDARESİNDEN İZİN ALAMAYINCA 'ZEHİRLENDİK' DEMİŞLER

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin çeşitli servislerinde gözetim altında tutulan öğrencilerin, tahlil sonuçlarının belli olmasının ardından herhangi bir sağlık sorununun olmadığının ortaya çıkması üzerine taburcu edilerek okullarda eğitim görmeye başladıklarını söyledi. Yaşanan olayın sonradan derse ve sınavlara girmemek üzere senaryo olduğunun anlaşıldığını vurgulayan Konuk, şunları aktardı:

"Beyşehir Sağlık Meslek Lisesi okul idaresine sabah saatlerinde üç öğrenci derse girmemek amacıyla izin talebiyle geliyor. Okul idaresi de sınavlar olduğu gerekçesiyle izin vermiyor. Bunun üzerine, ne yapalım diye düşünen öğrenciler, kendi akıllarınca 'zehirlendik' diye ortaya bir yaygara yapıyorlar. Neticede hastaneye getiriliyor ve yapılan tahlillerde de herhangi bir sıkıntının olmadığı anlaşılıyor. Zehirlendik dedikleri tavuk yemeğini dün akşam yemişler, hastaneye müracaat ettikleri zaman ertesi gün saat 10.00, aradan 17 saat geçmiş. Tabi hiç alakası yok, neticede tahlil sonuçlarında da bir şeye rastlanmadı. Sonradan gelen öğrencilerin ise durumlarının psikolojik olduğunu düşünüyoruz. Yani böyle bir oyun oynanmış."

Hastanede tedavi altına alınan 41 öğrencinin taburcu edildiğini, hastanede tedavi gören herhangi bir öğrenci bulunmadığını aktaran Konuk, öğrencileri sorumlu davranmaya davet etti. Okul idaresine izin talebinde bulunduktan sonra "zehirlendik" diye hastaneye gelen ve herhangi bir sağlık problemi olmadığı ortaya çıkan 3 kız öğrenciyle ilgili disiplin işlemi başlatacaklarını da belirten Konuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okul idaresine gelirken son derece lakayt ve gülerek izin istediklerini de öğrendik. Neden böyle bir yola başvurduklarını soracağız. Sonradan gelen ve psikolojik etki altında kaldığını düşündüğümüz öğrencilerle ilgili kendileriyle görüşeceğiz. Okullarda sınavlar şu an için iptal edilmedi ama bu 41 öğrenci için okul idaresiyle görüşüp tekrar bir sınav yapacağız. 41 öğrenci içerisinde ilk gelenler Sağlık Meslek Lisesi, sonra gelen aynı yurtta kalan diğer okullardan da kız öğrenciler var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber