Kentsel dönüşümde 'kiracı-ev sahibi' bilmecesi?

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 17 Nisan 2015 22:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kentsel dönüşümde 'kiracı-ev sahibi' bilmecesi?

"Dokuz çocuklu üç bayan" rumuzuyla faks gönderen okuyucumuz, Sayın Başbakanımızdan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kentsel dönüşüm projesindeki bir yönetmeliği hakkında destek beklediği faksında şöyle dert yanıyor:

"Kentsel dönüşüm projelerinin uygulanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleri ve himayeleriyle yürütülmektedir. Ne var ki Sayın Bakanlığın çıkardığı bir yönetmeliğe göre bir kimse evinin kentsel dönüşüm projesi kapsamına girip de yıkılmasına izin verdiği zaman kira yardımını ev sahibine değil de kiracısı var ise kiracıya ödüyor. Bu nasıl bir adalettir? Bu haksızlığın bir an önce telafi edilmesini istiyoruz. Bizler örneğin eşlerimiz öldü, bir çocukları eşinden ayrılmış. Kalan bir dairemizi kiraya vermişiz ve bu kiradan geçimimizi sağlıyoruz. Bu kira olmaz ise başka bir gelirimiz yok. Evimi kentsel dönüşüme verdiğim zaman bu kirayı kiracı alır ise biz ne yapacağız?"

Gerçekten ilginç bir durum değil mi? Vatandaş o kiracının kirasıyla geçiniyor ise kentsel dönüşüm kapsamında ev yıkıldığında devlet kirayı kiracıya öderse, kiradan geçinen ev sahibi mağdur olacak? Kira gelirini ev sahibine verirse, bu defa kirada otururken ev yıkılınca açıkta kalan kiracının mağduriyeti ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu konuda daha mantıklı bir değerlendirmesi vardır zannediyoruz. Bu konuda bilgilendirilirsek kamuoyuyla ve okuyucularımızla paylaşırız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber