Her bebeğe inek sütü içirmeyin

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Alerji ve Astım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık Demirsoy, bebeklerle ilgili alerji konusunda uyarılarda bulundu. Türkiye'de bebeklerin yüzde 12'sinde süt alerjisi bulunduğunu belirten Demirsoy, "Her bebeğe inek sütü içirmeyin" dedi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Nisan 2015 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her bebeğe inek sütü içirmeyin

HER yıl nisan ayında, "Dünya Alerji Haftası" dolayısıyla bilinçlendirme kampanyaları düzenleniyor. Çocuk Alerji ve Astım Uzmanı Prof. Dr. Ayfer Tuncer, Türkiye'de 4 milyon alerji hastasının bulunduğunu, alerjik nezlenin en sık görülen hastalık olduğunu ve toplumun yüzde 10-40'ını etkilediğini söyledi. Tuncer, "Alerji denildiğinde alerjik nezle, astım, alerjik egzama, besin, ilaç ve böcek alerjileri gibi hastalıklar akla gelmelidir" dedi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Alerji ve Astım Anabilim Dalı Başkanı Prof.
Dr. Sadık Demirsoy, bebeklerle ilgili alerji konusunda uyarılarda bulundu. Türkiye'de bebeklerin yüzde 12'sinde süt alerjisi bulunduğunu belirten Demirsoy, "Her bebeğe inek sütü içirmeyin" dedi.

Lütfi ERDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber