Şaibeli 2010 KPSS kitapçıkları çivili dolaptan çıktı

KPSS soruşturmasını 3.5 sene boyunca örtbas eden Savcı Şadan Sakınan'ın emriyle 2010 KPSS kitapçıkları imha ettirilmişti. ÖSYM deposunda gizemli bir şekilde çivilenerek kapatılmış bir dolapta KPSS kitapçıklarının bir bölümüne ulaşıldığı öğrenildi.

Haber Giriş : 18 Nisan 2015 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şaibeli 2010 KPSS kitapçıkları çivili dolaptan çıktı

Kenan Kıran-Yeni Akit

Paralel yapının eğitim ayağını ortaya çıkaracağı ifade edilen ve 32 kişinin tutuklandığı 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasında ilginç detaylar ortaya çıkıyor. KPSS soruşturmasını 3.5 sene boyunca ört-bas eden Savcı Şadan Sakınan'ın emriyle 2010 KPSS kitapçıkları imha ettirilmişti. ÖSYM deposundan 2010 KPSS kitapçıklarının bir kısmına ulaşıldı!

ÖSYM'DE ÇİVİLENEREK KAPATILMIŞ BİR DOLAPTAN 1.600 KİTAPÇIK ÇIKTI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ekibinin; ÖSYM deposunda gizemli şekilde çivilenerek kapatılmış bir dolap bulduğu, söz konusu dolabın tutanakla açıldığı, dolabın içinden 2010 KPSS'ye ait bin 600 adet Genel Yetenek ve Genel Kültür kitapçığının bulunduğu bildirildi.

KİTAPÇIKLAR ŞAİBELİ 3.200 ÖĞRENCİYE AİT

ÖSYM uzmanlarının; söz konusu kitapçıkları incelediği ve yapılan araştırmada kitapçıkların sınavda şaibeli şekilde başarılı olan 3 bin 200 kişiye ait olduğu tespit edildi.

KİTAPÇIKLARDA YAPILAN İŞLEMLER, DOĞRU OLARAK İŞARETLENEN CEVAPLA ÖRTÜŞMÜYOR

ÖSYM uzmanları; test kitapçıklarında yapılan işaretlemelerle sınav kitapçıklarının yapılan işlemlerinin farklı olduğunu tespit etti. Bilirkişi raporunda; sınav kitapçıklarında Matematik sorularında hesaplamaların olduğu, sonuç ve yapılan hesaplamaların doğru olarak işaretlenen cevapla örtüşmediğine dikkat çekildi.

ÖSYM ESKİ BAŞKANI, SAVCI SAKINAN'IN EMRİYLE KİTAPÇIKLARI İMHA ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

2010 KPSS sorularının çalınmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmanın şüphelilerinden ÖSYM Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 2010 KPSS kitapçıklarının Savcı Şadan Sakınan'ın emriyle imha edildiğini açıklamıştı. Ali Demir, 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki tüm sınavlarla ilgili soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarının yasal bekleme süresi dolması nedeniyle evrakların imhası konusunda tekrar savcıdan görüş sorduklarını anlatarak, "Savcı Sakınan'ın yasal bekleme süresi tamamlanmış sınav evraklarının imhasında sakınca bulunmadığına dair 1 Mart 2012 tarihli görüş yazısı uyarınca 2010 KPSS soru kitapçıkları dahil, diğer sınavlarla ilgili evrakları imha ettik. Soruşturmayı sürdüren savcının bu kitapçıları adli emanete alması gerekirdi" iddiasında bulunmuştu.

KANUNSUZ EMİR OLDUĞUNU BİLEMEM

KPSS soruşturmasına bakan Savcı Yücel Erkman'ın, "suç teşkil eden emri yerine getirmemeniz gerekiyordu" sözü üzerine Prof. Dr. Ali Demir, "Bu talimatı yazan imhasında sakınca görmeyen dönemin soruşturma savcısı Şadan Sakınan'dır. Bu emrin kanunsuz bir emir olduğunu ben değerlendiremezdim" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber