SGK, Ulus'taki taşınmazlarını Belediye'ye verdi

SGK, imzalanan bir protokol ile Ulus'taki 3 önemli mülkünü, 9 taşınmaz karşılığında, Ankara Büyükşehir belediyesine verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2015 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK, Ulus'taki taşınmazlarını Belediye'ye verdi

İşte 10 Nisan 2015 tarihi itibariyle imzalanan protokol detayları..

SGK ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Arasında Protokol Anlaşması İmzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında Taşınmaz Trampasına yönelik protokol anlaşması SGK Konferans salonunda imzalandı.

İmza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK Başkanı Murat Yazıcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve SGK Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. İmzalanan protokol ile Ulus mevkiinde yer alan Ulus İş Hanı, Anafartalar Çarşısı ve Ulus Hal Binasına karşılık Ankara Büyükşehir Belediyesinden dokuz adet taşınmazın trampa işlemleri gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: "Bu Anlaşma Kurumuz Açısından Önem Taşıyor"

İmza Töreni öncesi konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik şunları söyledi: "SGK 77 milyonu direkt ilgilendirmesi açısından son derece önemli bir kurumdur. Kurum olarak Ankara'nın birçok yerinde Ankaralılara ve Türkiye'ye hizmet sunma gayreti içindeyiz. Bu anlaşma ile 120 bin metre karelik hedeflediğimiz bir merkez başkanlığı oluşturulacak ve hizmetlerimiz tek merkezden sürdürülecektir. Böylece zaman ve ulaşım maliyetlerinden de kurtulmuş olacağız. Bu anlaşmanın kurumumuz açısından önem taşıdığını belirtmek istiyorum. Ankara açısından baktığımızda da Ulus tarihi kent merkezi adında bir kent meydanının oluşturulacak olması ve bu konuda Belediye Başkanımıza verdiğimiz destek de bizi mutlu ediyor.

SGK Başkanı Murat Yazıcı: "Anlaşmanın Hem Kurumuza Hem de Ankara'ya Faydalı Olmasını Diliyorum"

SGK Başkanı Murat Yazıcı konuşmasında şunları söyledi: "Bugün imzalayacağımız protokolde Ankara'ya tarihi ve kültürel anlamında fark katacak bir meydan projesine aracılık etmiş oluyoruz. Bu konuda kurum olarak bizim de katkımız olduğu için memnuniyetimizi ifade etmek isteriz. Proje içerisinde olmamızın bir diğer amacı olan kendi hizmet binası ihtiyacımızı karşılamaktır. Bu projenin hem Ankara'ya hem de SGK' ya faydalı olmasını diliyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: "Ulus'taki Esnaf Asla Mağdur Edilmeyecektir"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuşmasında: "Ulus bizim can damarımızdır. Ankara'nın en büyük eksiği tarihi bir meydanı olmamasıdır. Bu yüzden Ankara'ya bir meydan kazandırmak gerekiyor. SGK ile yaptığımız anlaşma neticesinde aldığımız yerlerle bu sorunu çözeceğiz. Ulus esnafı da mağdur olmayacaktır, onların sorunlarını da çözeceğiz. Kendileriyle bir araya geleceğiz ve çeşitli alternatifleri birlikte değerlendirip uzlaşacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber