Erdoğan: Bu açıklama haddine mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Bilim Merkezi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde Avrupa Parlementosu'nun sözde Ermeni soykırımına ilişkin aldığı kararı sert bir dille eleştirdi. HDP'nin Ermeni soykırımı iddiaları karşısındaki tavrını hatırlatan Erdoğan "7 Haziran ve sonrası terör örgütü güdümünde siyaset yapan partinin genel başkanı çıkmış bu sözde Ermeni soykırımı iddialarına sahip çıkıyor şimdi de Vatikan sözcülüğüne soyunmuş" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi?" dedi.

Haber Giriş : 18 Nisan 2015 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Bu açıklama haddine mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de Toplu Açılış Töreninde konuşutu.

Türkiye'de yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni bulunduğunu belirten Erdoğan, "Bir de Ermenistan'dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz, onlara zulmettik mi? Biz, onlara evsahipliğini yapıyor muyuz? Ya siz, bunları görmüyor musunuz be vicdansızlar? Nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz?" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Kardeşlerim belediyelerimiz gerçekten gayretli 16 ayrı tesisi tamamlayarak sizlerin hizmetine sundular. Kocaeli her zaman dik durdu dikleşmedi. Kocaeli şanına yakışanı yapıyor. Gelirken körfez geçişi köprüyü yukarıdan gördük Rabbime şükür ettim körfezi dolaşmadan karşı geçmek mümkün yollar kısaldı yol medeniyettir. Biz bunları ülkemize yaşattık yaşatıyor ve yaşatacağız Türkiye muasır medeniyetler seviyesine çıkıyor ve çıkacak. Sevgili kardeşlerim konuşmamın başında 10 Ağustos seçimlerinde şahsıma gösterdiğiniz teveccüh nedeniyle sizlere şükranlarımı sunuyorum bu güven ve itimada layık olacağız. Kocaeli ile pazara kadar değil mezara kadar beraberiz sıradan bir yolculuk değil bu ilk gençlik yıllarımdan başlayarak Kocaelili kardeşlerimle yürüdüm.

- Vefanız için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah 2023 hedeflerine de birlikte ulaştıracağız. İnşallah yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Kocaeli Yeni Türkiye'ye hazır mı, yeni anayasayı destekliyor mu, başkanlık sistemini destekliyor mu? Maşallah, kapı kapı dolaşmaya hazır mısınız?

- Gerek İmam Hatip gerek meslek lisesi davası davamız oldu geldiğimiz noktada katsayı diye bir sorun kaldı mı? İstediğiniz üniversiteye gidebiliyor musunuz? Bundan sonrasını sizlerden bekliyor ahlak ve erdem yarışında önde görmek istiyoruz. Sizler birlik ve beraberliğin abidesi olacaksınız.

Bu meseleden Ermeniler zararlı çıkar

- Geçenlerde bir durum ile karşı karşıya kaldık Avrupa Birliği Parlamentosu'nda Ermeni soykırımı iddiasını bahane ederek saldırıya geçtiler daha Papa yaptığı yanlışı düzeltmeden Avrupa aynı hezeyanı yaptı. AP bu kararı alsa ne yazar almazsa ne yazar. Bu konuyu siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Ermenilerle yakından uzaktan alakası olamayanların bu açıklama haddine mi ya? Biz ülkemizdeki Ermenilere zulmettik mi bunları görmüyor musunuz? Vicdansızlar nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz? Van Akdamar'da kiliseyi restore edip açan biziz tamamen hasmane yürütülen bu kampanyadan hiçbir şey çıkmaz ama bu meseleden Ermeniler zararlı çıkar. Ermeniler ne zamanki sözde soykırım tahriklerine kapılmıştır işte o zaman aramızdaki dostluk bozulmuştur. Bölgedeki ülkelerin tahrikine kapılan Ermeniler tehcirin kapını araladılar.

- Eğer bizim Ermenilere karşı sistematik bir düşmanlığımız olsa ülkemizdeki Ermenilere izin vermezdik. Bizimle ve kardeşlerimizle sorunu olan Ermeni diasporası ve Ermenistan'dır biz defalarca elimizi uzattık kapımız her zaman açık Karabağ ve sözde soykırım olayında olumlu adım atılması halinde görüşmeye hazırız önce Karabağ sorunu halledilecek. Rusya, ABD üzerine düşen görevi hala yapmadı. Soykırım meselesini siyasetin değil tarihçilerin tartışma konusu haline getirdiğimizde mesele hallolacaktır. Buradan Türkiye'ye sesleniyorum özellikle 7 Haziran için sesleniyorum Ermeniler piyon durumuna düşürülmüş durumunda Türkiye vefalı bir ülkedir ben bir kez daha Ermenilere sesleniyorum beyhude çabaları bırakın AP diyor ki arşivleri açın 10 yıldır arşivlerimiz açık bunlar Türkiye'yi takip etmiyorlar ki ortak bir komisyon kuralım ve yolumuza devam edelim.

Vatikan sözcülüğüne soyunmuş

- 7 Haziran ve sonrası terör örgütü güdümünde siyaset yapan partinin genel başkanı çıkmış bu sözde Ermeni soykırımı iddialarına sahip çıkıyor şimdi de Vatikan sözcülüğüne soyunmuş. Bunlar kendi ülkelerine bu kadar yabancılar. Yalanlar asılsız ithamlar üzerinden meşruiyet kazanılmaz. TBMM başkanımız grup başkanlarını ortak bildiriye davet ediyor üç parti imza artıyor terör örgütü temsilcisi olan parti imza atmıyor hani bunlar Türkiye'yi temsil ediyordu. Önce silahtan umduklarını neden oldukları olayların hesabını vermek zorundalar sonra çıksın özgürlük desinler.

Hodri meydan

- Başkanlık sistemi şart 400 milletvekili verin şu meseleyi parlamentoda çözelim 400 oldu ne ala olmadı 367 referandumda da inanıyorum ki halkım evet diyecek. Bu ucuz muhalefeti de artık bıraksınlar Türkiye başkanlık sistemine geçerse muhalefette bile yar alamayacaklarını görüyorlar hodri meydan bu sistemi değiştirecek kim olursa ona millet olarak sahip çıkalım diyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber