Ala: Özel sektör eliyle kalkınacağız

Eski İçişleri Bakanı Ala: "Özel sektör eliyle kalkınacağız, hamlemizi de bununla yapacağız, burada da tereddüt yok yani 'kamu sektörü mü, özel sektör mü' tartışması da bitmiştir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2015 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ala: Özel sektör eliyle kalkınacağız

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, özel sektör eliyle kalkınacaklarını belirterek, "Hamlemizi de bununla yapacağız, burada da tereddüt yok. Yani 'kamu sektörü mü, özel sektör mü' tartışması da bitmiştir" dedi.

Erzurum'da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Ala, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı Nisan Ayı Danışma Meclisi Toplantısı"na katıldı.

Ala, burada yaptığı konuşmada, dünyanın yeni keşfettiği demokratik anlayışı bin 400 yıldır uygulaya gelen kültürün, değerler sisteminin, dinin mensubu olduklarını söyledi.

İstişarenin vazgeçilmez kardeşlik hukuku olduğunu anlatan Ala, "Yönetim anlayışıdır ve istişare edilir, ona da uyulur. Bu da bizim şiarımızdır" ifadesini kullandı.

Her meseleyi kendi içlerinde tartıştıklarını, her türlü fikri ortaya attıklarını, eleştirdiklerini ama sonunda alınan karara uyduklarını aktaran Ala, şunları kaydetti:

"Düşüncelerimizi işportaya düşürmeyiz. Biz layık olduğu yerde sözü söyleriz ve sözü israf etmeyiz. Bazıları, bunu anlamıyor. Onlara anlatacak imkanı ve fırsatı bulduğumuzda zaman ayırırız, merak etmesinler. Teşkilat, 'vücudun atardamarları' demek yani o kadar ehemmiyetlidir ki... Türkiye'de yüz yıldır şu soru soruluyor: Ülkeyi kim yönetecek?. Kardeşim, sandıktan kim çıkarsa o yönetecek. Kenarda, köşede bekleyip de sandıktan çıksın, alsın iradeyi, 'ben Ankara'da onun elinden alırım' diyemezsin artık. Niye? Böyle teşkilatlar var da ondan."

- "Bizim geçmişimiz, onurumuzdur"

"Şimdi baktılar ki içeride bir şey yapamayacağız" diyen Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi de Papa ile Avrupa Birliği Parlamentosu birtakım kararlar alıyor. Kardeşim bizim geçmişimiz, onurumuzdur. Biz, biz Devlet-i Ali Osmaniye ile üç kıtayı adaletle yönettik, zulümle değil. Ben oraları adaletle yönetirken sen neredeydin? Buna 'soykırım' diyecekseniz yani en zor olduğumuz, en zora düştüğümüz zaman bir grup baş kaldırmış. Sonra da Devlet-i Ali almış o grubu, bir yerden başka bir yere, yine kendi hakimiyeti alanında olan ülkeye... O zaman Osmanlı kadar değil ki Lübnan da bizim, Hicaz da bizim, Kuzey Afrika da bizim."

O dönemlerde Trablusgarp'ın ağır ceza reisinin İstanbul'dan atandığını anlatan Ala, "Onun için o zamanlar zaten bizim olan başka bir coğrafyaya, 'burada kavga, gürültü ediyorsunuz, şurada iskan edelim' dedik. Sen buna 'soykırım' diyorsun, bu tehcirdir. Senin yaptığına ne diyeceksin? Onun için söylediğiniz her şeyi, Papa'ya da Avrupa Birliği Parlamentosuna da iadeli taahhütlü, aynen iade ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Gez Mahallesi'ndeki Yakutiye Ziraat Odası Başkanlığının açılışını gerçekleştiren Ala, oda üyeleriyle bir süre görüştü.

- İş adamlarıyla bir araya geldi

Ala, ardından Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamı ve sanayicilerle bir araya geldi.

Yatırım konusunda istek ve sorunları dinleyen Ala, programa geç kaldıklarını ve zamanı ekonomik kullanmak gerektiğini kaydederek, bir ilin, bölgenin kalkınması için iklim oluşması gerektiğini vurguladı.

Ala, "Özel sektör eliyle kalkınacağız. Hamlemizi bununla yapacağız, burada da bir tereddüt yok yani 'kamu sektörü mü, özel sektör mü' tartışması da bitmiştir. Dünyanın üçte birini batırdı kamu sektörü, devlet eliyle yapılan yatırımlar belli. Biz de karar verdik, özel sektör eliyle kalkınacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Özel sektörün yapacağı yatırımlar konusunda eksiklikler olduğunu ifade eden Ala, "Biz bölgenin adıyız. Burada DAP var. Adı var, kendi yok. Kendini de burada oluşturacağız. Ya kapatırız ya da kendisi bir şeyler yapacak. Böyle adı var, kendi yok kuruluşlardan olmaz" diye konuştu.

Ala, daha sonra, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde esnafla görüştü ve Müceldili Konağı'nda Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber