Bu yöntemlere dikkat!; Dolandıran dolandırana

Araç satışında 2 milyon TL dolandıran çete yakalandı. Aidatları geri alma vaadiyle 120 vatandaşı kandıran çete çökertildi. Hayali taksi plakası satışından 700 milyon lira toplayan Mehmet C. 20 ay sonra ele geçirildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Nisan 2015 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu yöntemlere dikkat!; Dolandıran dolandırana

1- LÜKS OFİS DE TUTTULAR

İstanbul'da satışa çıkartılan araçların sahiplerini dolandıran 13 kişilik organize ve profesyonel bir şebeke çökertildi. Şebeke üyelerinin; 20 kişiyi toplamda 2 milyon lira dolandırdığı tespit edildi. Kendilerini polis, doktor ve öğretmen olarak tanıtan dolandırıcıların, güven ortamı sağlayabilmek için araç sahipleri ile kiraladıkları lüks ofislerde buluştukları ortaya çıktı. Daha sonra araç satacak kişilerle noterlere giden şebeke üyeleri, "Arkadaşım paranızı getiriyor. Satış sözleşmesini noter kapanmadan imzalayalım" diyerek hızlı bir şekilde işlemleri yaptırdıktan sonra ortadan kayboldu.

2- FİNANSAL DANIŞMANLIK HİZMETİ

İstanbul Kağıthane'de finansal danışmanlık hizmeti adı altında aradıkları vatandaşlara, 99 TL karşılığında "kredi kartı aidatı, kredi masrafı, kaçak elektrik bedeli kesintisinin geri ödenmesi" gibi hizmetleri sundukları yalanını söyleyen çete 120 vatandaşı dolandırdı. Çetenin 35 bin 790 lira vurgun yaptığı ortaya çıktı. Siber polis tarafından yapılan çalışmada 8 kişilik çete çökertildi. Çete üyelerinin elde ettikleri kart bilgileriyle internetten gram altın ve gümüş alarak, bunları daha sonra paraya çevirdiği anlaşıldı. Polis, operasyonu kargocu kılığına girerek yaptı.

3- 'AÇIKTAN PLAKA' OYUNU

İstanbul Eyüp'te hayali taksi plakası satarak 900 vatandaşın yaklaşık 700 milyon lirasını dolandırdığı iddia edilen otomotiv firmasının sahibi Mehmet C'nin 20 ay sonra yakalanması, mağdurlara umut oldu. Yatırımcı olarak taksi plakasını tercih eden vatandaşları hedef alan şahıslar, "açıktan plaka" dedikleri "hayali" taksi plakası satışıyla onlarca kişi dolandırıyor. Benzer yöntemle Eyüp'te "hayali" taksi plakası satarak 900 vatandaşın yaklaşık 700 milyon lirasını dolandırdığı iddia edilen Mehmet C. tutuklandı. Ticari taksi plakalarını kiralama ve satın alma bahanesi ile müşterilerine sattıktan sonra aynı plakaları üçüncü kişilere de sattığı, elde ettiği vekaletnamelerle kredi çektiği tespit edilen Mehmet C., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber