Ette danaya karşı 'koyun' taktiği

Dana etindeki fiyat artışlarına karşı, koyun ve keçi tüketiminin artırılması için harekete geçildi. Hazırlanan kamu spotları ile koyun-keçi eti tüketimi özendirilecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Nisan 2015 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ette danaya karşı 'koyun' taktiği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et spekülasyonlarına karşı "koyun ve keçilerle" mücadele edecek. Dana etinde yaşanan fiyat artışları nedeniyle bir dizi yeni önlemi hayata geçirecek olan bakanlık, vatandaşları koyun ve keçi eti tüketmeye özendirmek için çalışmalara başladı.


FİYATLARA GÜNLÜK TAKİP

Et fiyatlarında yaşanan spekülatif artışlarla mücadele edebilmek amacıyla fiyatların Türkiye genelinde günlük takibini yapan, tüketiciyi yüksek fiyatlara karşı korumak için Gıda Komitesi kuran bakanlık, vatandaşları koyun, keçi eti tüketmeye özendirecek yeni bir kampanyayı da başlatma kararı aldı. Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek bu kampanyada Anadolu'nun bin yıllık "koyun" geleneği yeniden hatırlatılacak.


KAMU SPOTLARI TAMAM

Koyun, keçi eti tüketiminin artırılması için ekranda dönmeye başlayacak kamu spotlarını hazırlayan Bakanlık, koyun ve keçiler için "damağa tat, bedene sıhhat, sofraya hayat verir" sloganını kullanacak. Kamu spotlarında koyun, keçi etinin meralardan sofraya gelen en sağlıklı lezzet ve Anadolu'nun bin yıllık geleneği olduğu, bedene sıhhat verdiği belirtilecek. Seminerler, bilgilendirme toplantıları ve televizyon programları ile koyun ve keçi eti yemenin sağlıklı olduğu belirtilecek.

ÇÖZÜM SÜRECİ KOYUN VARLIĞINI ARTIRDI

Hükümetin çözüm süreci çerçevesinde yürüttüğü politikalar küçükbaş hayvan varlığına da olumlu katkılar sağladı. Meraların hayvancılığa açılması ile 2009'da 26 milyon olan küçükbaş hayvan varlığı 2014'te 41 milyona çıktı. Bunların 31 milyonunu koyun, 10 milyonunu ise keçiler oluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber