Antrenörlük yapmayı umdu, taksi şoförü oldu

KPSS yaşadığı mağduriyet nedeniyle atanamayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Nurullah Ömer, taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2015 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antrenörlük yapmayı umdu, taksi şoförü oldu

2010 Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) yaşadığı mağduriyet nedeniyle atanamayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Nurullah Ömer, taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlıyor.

Ömer, AA muhabirine, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan 2006'da mezun olduktan sonra girdiği KPSS'ye çok iyi hazırlandığını belirterek, yapılan usulsüzlükle kendisi gibi o dönem çok sayıda kişinin mağdur edildiğini savundu.

"O sınavda mağdur oldum, kopya çekildiğini herkes biliyordu" diyen Ömer, "Sınavdan sonra da dile getirildi ancak o zaman bir şey yapılmadı. O yıl yaşadığım psikolojik sorunla sınava bir daha konsantre olamadım. En iyi hazırlandığım sınavda hayallerim yıkıldı. Soruşturmanın geç de olsa başlatılması bizi sevindirdi, usulsüzlük yapanlardan hesap sorulmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

"Her yönden mağdur olduk"

Ömer, soruşturmanın takipçisi olacaklarına işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Allah hakkımızı bırakmasın. 4 çocuğumun rızkı için antrenörlük hayalimi gerçekleştiremedim. Bu dünyada da ahirette de ellerimiz yakalarında olacak çünkü hakikaten hakkımız yendi. Yıllardır atanamadım. Çektiğimi bir ben, bir ailem bilir. Hem psikolojik hem de maddi sorun yaşadım. Bu sorunlar aileme de yansıdı. Her yönden mağdur olduk. Devletimizden bu sınavda mağdur olanların mağduriyetlerini giderecek olanak sağlanmasını bekliyoruz."

Ömer, gece gündüz şoförlük yaparak helal kazançla çocuklarını okuttuğunu anlatarak, bundan onur duyduğunu söyledi.

"Bölge halkına kendi branşımda hizmet etme hayalim çalındı. Atansaydım, şu anda antrenör olarak çalışacaktım" ifadesini kullanan Ömer, baba mesleği şoförlüğü sürdürdüğünü aktardı.

Çocuklarını okutmak için şoförlük yapmaya mecbur olduğunu ifade eden Ömer, "Ben okuduğum bölümden hayır göremedim. Çocuklarımın okuması için elimden gelen çabayı gösteriyorum" görüşünü paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber