MİT'tenim diyerek, 1 milyon lira dolandırdı

"Başbakan'ın danışmanıyım, MİT'tenim" diyerek, 22 kişiyi yaklaşık bir milyon lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Mehmet Erim K., 26 yıl hapis cezası aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Nisan 2015 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİT'tenim diyerek, 1 milyon lira dolandırdı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı personeli Mehmet Erim K. hakkında 2010-2012 yıllarında 'iş bulma, ihale ayarlama' vaadiyle 22 kişiyi dolandırmaktan 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Mehmet Erim K., suçlamaları reddetti. Müşteki sıfatı ile mahkemede ifade veren toplam 22 kişi, nasıl dolandırıldıklarını özetle şöyle anlattılar:

'BU EGEMEN BAĞIŞ'IN NUMARASI'

Filiz Ö.: "2011 yılında tanıştık. 'Bakan danışmayınım, Mardin Ak Parti Milletvekili adayıyım, ayrıca MİT'te görevliyim' dedi. AB Genel Sekreterliği'ne uzman olarak işe başlatacağını ancak harç masrafları olacağını beyan etti. Bir gün beni farklı bir numaradan aradı. 'Bu telefon Bakan Egemen Bağış'ın, sakın sen arama' dedi. Aynı numaradan kendini Bağış olarak tanıtan birisi aradı 'Ortadoğu Çalışma Grubu isimli bir çalışmamız var seni orada değerlendireceğiz' dedi. Teyit etmek için aynı numarayı aradım, 'Egemen beyin özel kalemi' diye yanıt verdiler."

'ÖNCE 100 BİN EURO'

"Ulus semtinde bulunan Kültür Bakanlığı İl Müdürlüğü binasındaki odasında kendisine 100 bin Euro verdim. Kendisine toplam 400 bin lira para verdim. Ancak işe bir türlü başlatılmadım. 26 Kasım 2012'de Bakanlık'a gittim ve başıma gelenleri anlattım. Bunu öğrenen şüpheli bizi ölümle tehdit etti."

'Ofisinden aracından etkilendim'

Sevilay K.: "Bilgisayar şirketinde çalışıyorum. Başbakanlık'a bilgisayar alınacağını, ihalenin bende kalacağını söyledi. Ulus semtinde bulunan işyerine gittim, odasını ve çalışanlarını gördüm. Telsizli ve sirenli aracından etkilendim, güven verdiği için inandım. Kendisine 18 bin lira verdim."

'BAŞBAKAN'IN BASIN DANIŞMANIYIM' DEDİ

Bekir ve Sura B. kardeşler: "Bir bankada satış temsilcisiyiz. Mehmet Erim K., AK Parti milletvekili adayı olduğunu, Başbakan'ın basın-yayın danışmanlığını yaptığını söyledi. Bizi işe yerleştireceğini beyan etti. 06 AK 9...plakalı makam aracı vardı. Önünde kırmızı-mavi ışıklar, siren vardı. Gelip giderken, siren çalardı. Bize güven verdi, inandık, para verdik."

Bakanlık'tan kütüphaneye

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı personeli Mehmet Erim K., hakkındaki dolandırıcılık şikayetleri üzerine Sincan Halk Kütüphanesi'ne gönderildi. Soruşturma safhasında tutuklandı, serbest bırakıldı. Geçen hafta 26 yıl hapse mahküm oldu. Yargıtay cezayı onarsa tutuklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber