SDÜ 'paralel ihanete' ortak oldu!

29-31 Mayıs 2014 tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 2. Davraz Kongresi hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı. Kongreye katılan Florida senatörü Rene Garcia, Paralel Yapı'ya yönelik operasyonların hemen ardından, Erdoğan ve hükümet aleyhine ilk açıklama yapan senatörlerden.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2015 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SDÜ 'paralel ihanete' ortak oldu!

Paralel Yapı'nın ABD'deki Lobi Faaliyetleri

88 temsilciler meclisi üyesi 2 Şubat 2015'te Erdoğan ve hükümet aleyhine yazılan mektubu imzalayarak Dışişleri bakanı John Kerry'ye göndermişti. 18 Mart 2015'te ise 74 kongre üyesi benzer bir metne imza attı. Peki, ABD'de Türkiye'de yürütülen paralel ihanet çetesine yönelik operasyonlar aleyhine neden imza toplanıp Erdoğan ve hükümet aleyhine açıklamalar yapılıyor? Neden ABD'li senatörler paralel ihanet çetesine destek oluyor?

Paralel Yapı'nın ABD'de yürüttüğü lobi faaliyetlerine ulusal basında yeterince yer verildi. Mali açıdan güçlü olan çete, ABD'de kilit noktalardaki isimlerle her türlü çıkar ilişkisine giriyor ve dahası kesenin ağzını sonuna kadar açıyor.

Hazırlamış olduğumuz dosya haberde, paralel ihanet çetesi ile senatörler arasındaki ilişkiyi, bir senatörü örnek alarak detaylı inceledik. Senatörün Paralel Yapı ile olan bağının kaynaklarına ulaştık. Senatörle kurulan ilişkilerde kullanılan mali kaynakların önemli bir kısmının ise Türkiye'nin devlet bütçesinden karşılanmış olması oldukça çarpıcı.

Florida Eyaleti Senatörü Rene Garcia

Florida Eyaleti Senatörü Rene Garcia, Paralel Yapı ile ilişkisi olan ABD'li senatörlerden sadece bir tanesi. Türkiye'de aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da bulunduğu gözaltı olaylarından sonra 19.12.2014 tarihinde Rene Garcia, Erdoğan ve hükümet aleyhine basına demeç vermişti. Paralel ihanet çetesine destek mahiyetinde olan açıklaması, Paralel Yapı'nın haber ajansı tarafından servis edilmişti.

*Amerikalı siyasetçilerden "Gazetecileri bir an önce bırakın" çağrısı

CHA'nın servis ettiği bu haber paralel ihanet çetesine yakın medya kuruluşlarında da yer almıştı.

*Amerikalı siyasetçilerden çağrı: Gazetecileri bir an önce bırakın!

Florida Eyalet senatörü olan Rene Garcia'nın(http://www.flsenate.gov/Senators/s38?pref=full) adı daha önce de 2012 Nisan ayına kadar Türkiye'ye ABD'den Gülenist kuruluşlar vasıtasıyla gelen 6 binin üzerindeki seçilmiş veya kamu görevlisi Amerikan vatandaşı arasında geçmekte.

(http://turkishinvitations.weebly.com/elected-officials-who-went-on-gulenist-turkey-trips.html)

Garcia ile ilişkiler yukarıda da belirtildiği gibi eskiye dayanmakta olup Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı F.B.'nin ve merkezi Miami'de olan İstanbul Center kültür merkezinin aracılık ettiği lobi çalışmaları sonucunda Garcia, Florida Eyalet Senatosuna Türk Günü ilanıyla ilgili bir teklifte bulunmuştu.

(http://haber.star.com.tr/dunya/21-mart-turk-gunu-ilan-edildi/(haber-740651

Garcia ile kurulan ilişkilerde son yatırım ise Süleyman Demirel Üniversitesinin bütçesi kullanılarak gerçekleştirildi. 29-31 Mayıs 2014 tarihlerinde Isparta'da gerçekleştirilen Davraz Kongresine davet edilen ekip arasında yer alan Rene Garcia, kongre bahanesiyle getirildiği organizasyon kapsamında tam anlamıyla paralel ihanet çetesi tarafından kuşatıldı.

Garcia ile kurulan ilişkilerde son yatırım ise Süleyman Demirel Üniversitesinin bütçesi kullanılarak gerçekleştirildi. 29-31 Mayıs 2014 tarihlerinde Isparta'da gerçekleştirilen Davraz Kongresine davet edilen ekip arasında yer alan Rene Garcia, kongre bahanesiyle getirildiği organizasyon kapsamında tam anlamıyla paralel ihanet çetesi tarafından kuşatıldı.

*Kaynak

Kongre İçin Gelen Konuklara Düzenlenen Gezi Programı

Davraz Kongresine davetli yabancı konuklar, kongrenin başlamasından 1 hafta önce Türkiye'ye gelerek özel bir gezi programına dahil oldular. Gezi programı kapsamında Paralel Yapı'nın işadamları ve sanayiciler örgütlenmesi olan Tuskon, yardımlaşma kuruluşu Kimse Yok mu gibi kurumlar tarafından ağırlandılar. Bu konuya delil olan fotoğraflar, davetli konuklardan Doral Belediye Meclisi Üyesi Bettina Rodriguez Aguilera tarafından facebook hesabından paylaşıldı.

Seyahati kim finanse etti?

Bettina Rodriguez Aguilera programdan bir ay sonra Amerika'da bir röportaj verdi. Bu haberde programa, paralel ihanet çetesinin Amerika'daki kuruluşlarından Güneydoğu Türk Amerikan Federasyonunun sponsor olduğunu söyledi. Ayrıca yine bir Gülen kuruluşu olan İstanbul Center'ın adını zikretti.

*Kaynak

İstanbul Center'ın adı, SDÜ ile Amerika arasında son 4 yılda karşılıklı gerçekleştirilen ziyaretlerde de sık sık geçmekteydi. Bu bağlantıları Amerika'da yaşayan ve aslen Isparta'lı olan F. B. isimli bir paralel yapı üyesi sağlamıştı. Ekibin tamamına, kendilerini Gülen grubunun seyahat ettirdiği algısı oluşturulmuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin kamu kaynaklarını kullanarak finanse edilen ve akademik bir organizasyon olarak sunulan kongre, Paralel Yapı'nın lobi faaliyetlerine alt yapı oluşturmuştu. Yıllardır bu ve bunun gibi yüzlerce örnekler alt yapısı oluşturulan ilişkiler vasıtasıyla Paralel Yapı bugün ABD'de güçlü lobi faaliyetleri yüretebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber