Eroğlu: Türkiye'ye 16. sırada olmak yakışmıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Dünyada 16. sırada olmak bize yakışmıyor. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımız, partimizin kurucusu, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği birinci hedef olan; 'Hedef 2023'... Türkiye hazır...' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2015 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Türkiye'ye 16. sırada olmak yakışmıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, ikinci bölgeden seçime girmiş, ön seçime... Hayırlı olsun ama ben çok sevindim hiç olmazsa hayatında bir defa kendi içinde bir seçimi kazandı. Gönülden tebrik ediyorum ama İzmir'de seçimi kazanamayacaklar" dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığının bir otelde düzenlediği programda AK Parti İzmir milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi.

Salona, seçim kampanyasında kullanılmak üzere kendisi adına bestelenen şarkı eşliğinde giren Eroğlu, katılımcılarla tek tek selamlaştı.

Eroğlu, yaptığı konuşmada, teşkilat olarak yeni kutlu bir yolculuğa çıktıklarını ifade ederek, "Bu kutlu yolculukta sonuna kadar gayret edeceğiz. Maksadımız, niyetimiz halistir. Cenab-ı Allah bizi muvaffak eylesin. Kendi rızasına uygun, hayırlı ameller yapmayı nasip etsin" dedi.

Seçimler için tüm teşkilattan hedefler doğrultusunda çalışmasını isteyen Eroğlu, İzmir'de bu heyecanı gördüğünü belirterek, "İzmir teşkilatı son derece dinamik, muvaffak olacağız. AK Parti, İzmir'de birinci parti olacak" diye konuştu.

-"Türkiye'ye 16. sırada olmak yakışmıyor"

AK Parti olarak geride bıraktıkları 12 yıllık iktidarları döneminde Türkiye'ye önemli mesafeler katettirdiklerini ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Dünyada 16. sırada olmak bize yakışmıyor. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımız, partimizin kurucusu, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği birinci hedef olan; 'Hedef 2023'... Türkiye hazır... Biz de diyeceğiz ki; İzmir de hazır Sayın Cumhurbaşkanım, İzmir de hazır... Bunu diyeceğiz. İzmir, öncü olacak. İzmir'de öyle büyük bir potansiyel var ki; İzmir'deki potansiyeli gördüğüm zaman İzmir bu 2023 hedeflerinde Türkiye'nin öncüsü, dünyanın incisi olacak diyorum. Buna yürekten inanıyorum."

- "2071 yılında, Türkiye dünyada küresel bir güç olacaktır"

Eroğlu, hedeflerinin 2023 ile sınırlı olmadığını, Türkiye'nin büyük bir devlet olması için çok daha ileri hedeflere sahip olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gençler de var aramızda. Onların da hedefleri var. Sayın Cumhurbaşkanım ve Başbakanımız da dahil olmak üzere, İstanbul'un fethinin 600. yılında, yani 2053 yılında, onlar Türkiye'yi daha ileriye taşıyacaktır. Gençlerimize güveniyoruz. Gençler, geleceğimizin teminatı. Dolayısıyla AK Parti günübirlik parti değildir. Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye'yi ileriye taşıyacak olan, dünyanın en büyük siyasi organizasyonunun adıdır AK Parti. İnşallah gençler, Türkiye'yi 2053'te daha ileriye taşıyacak. Büyük hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden silinir. Bizim büyük hedeflerimiz var, kızıl elmamız var. Allah izin verirse Malazgirt seferinin bininci yılında da yani 2071 yılında, Türkiye dünyada küresel bir güç olacaktır. İnşallah gelecek yavrularımız Türkiye'yi o noktaya taşıyacaktır. Hep birlikte bunu sağlayacağız. Şunu unutmayalım, hedefi olmayan, varacağı limanı olmayan geminin, yardım edeceği rüzgarı da yoktur. Dolayısıyla büyük hedeflere yelken açıyoruz."

-"Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyorum"

Eroğlu, seçim döneminde muhalefeti muhatap almayacaklarını, asla bir kavganın içine girmeyeceklerini de söyledi.

Bu süreçte asla muhalefete cevap vermeyeceklerini, onları yokluğa mahkum edeceklerini dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu, ikinci bölgeden seçime girmiş, ön seçime... Hayırlı olsun ama ben çok sevindim hiç olmazsa hayatında bir defa kendi içinde bir seçimi kazandı. Gönülden tebrik ediyorum ama İzmir'de seçimi kazanamayacaklar çünkü biz vatandaşla gönül bağı kuruyoruz. Ama biz sadece gönül almakla kalmayacağız. AK Parti, hizmetin partisidir. Hizmette, AK Parti ile hiçbir parti yarışamaz. Bizim yaptıklarımıza, onların hayalleri bile ulaşamaz. Mümkün değil... Hayal bile edemezler."

Eroğlu, dün İzmir'de yaptıkları aday toplantısıyla kentte hayata geçirilecek 466 yeni projeyi kamuoyuna sunduklarını hatırlatarak, "Bu bizim sözümüzdür. AK Parti, sözünün eri bir partidir. Şimdiye kadar ne söylediysek, niyet halis olduğu için Rabbimizin de yardımıyla hepsini başardık. Söz verdiğimiz her şeyin üstesinden geldik" ifadesini kullandı.

-"Bu millet 21. yüzyıla mührünü vuracak"

Türkiye'nin geleceği açısından 7 Haziran'da yapılacak seçimin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin muazzam bir gelişme gösterdiğini bütün dünya biliyor ama Türkiye'deki bu muazzam yükseliş, bazı düşman ülkelerin ve dost sandığımız, gizlice düşman olan ülkeleri korkutuyor. O yüzden, Türkiye'nin önünü kesmek için tam 300 yıldır plan üstüne plan yapıyorlar. Ben bunu bir mühendis olarak değil, tarihçi olarak söylüyorum. 300 yıldır, önce 'Şark meselesi' adında bir proje ortaya koydu Batı. Maksat, bizleri imha etmekti. Planının özü böl, parçala, yut, imha et. Birbirine kırdır, özü bu ama bu millet feraset sahibi. Onların oyununa hiçbir zaman gelmedi, fark etti. Türkiye'de de biliyorsunuz son dönemde çok oyunlar, komplolar, birtakım değişik ön kesme hamleleri yapıldı ama onların bir hesabı varsa Rabbimizin de bir hesabı var. Merak etmeyin, Türkiye'nin bahtı açık, yıldızı parlak. Geleceğe, 21. asra bu millet mührünü vuracak. Ben buna yürekten inanıyorum. Çünkü artık bu millet artık anladı, geleceğe doğru, büyük Türkiye, yeni Türkiye'ye doğru, bütün bir millet emin adımlarla ilerliyor."

Bakan Eroğlu, programın ardından AK Parti İzmir 1 ve 2. bölge milletvekili adaylarıyla basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber